Kevadisemat ilma on oodata reedest

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu võib selgeid kevademärke näha Tartu botaanikaaias, kus on avatud näitus «Lehtpuud kevade ootel».
Pildil harilik sarapuu.
Praegu võib selgeid kevademärke näha Tartu botaanikaaias, kus on avatud näitus «Lehtpuud kevade ootel». Pildil harilik sarapuu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädala esimesel poolel püsib talvine ilm, muutust on oodata reedel.

Nädala alguses on ööpäeva keskmine õhutemperatuur miinuspoolel, sademed tulevad lume või lörtsina, seisab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) nädalaprognoosis.

Ilm muutub tõenäoliselt reedel, mil soojem õhk on laial rindel teel nii lõuna kui lääne poolt.

Teisipäeva öösel kaugeneb üks tsüklon itta, järgmine madalrõhulohk läheneb lääne poolt ja toob päeva jooksul uue lörtsisaju. Puhub võrdlemisi tugev läänekaarte tuul, päeval pöördub tuul lõunakaarde. Öösel on -3...-9, päeval 0...+3 kraadi.

Kolmapäeval tekib madalrõhulohus Eesti kohal osatsüklon ja see liigub päeval itta. Sajab lörtsi või lund, kohati tuiskab, päeval taganeb sadu Ida-Eestisse. Tuul pöördub edelast loodesse. Öösel on 0...-3, päeval -1...+2 kraadi.

Neljapäeval võib Eesti kohale saabunud külmas õhus tekkida kõrgrõhukese, mis taandub kagusse. Saju tõenäosus väheneb. Tuul vaibub. Öösel on -2...-10, päeval 0...+4 kraadi.

Reedel kehtestavad Atlandi keskmistelt laiustelt Islandi lähedale liikuvad tsüklonid tugeva edelavoolu ja see läheneb ka Läänemerele. Eestisse toob lörtsi ja vihmasaju Põhjamerelt Läänemerele liikuv osatsüklon. Puhub kagu- ja idatuul. Öösel on 0...-5, Lääne-Eestis 0...+2, päeval +1...+5 kraadi.

Laupäeval liigub soojem õhk edelavoolus edasi ja haarab õhtuks ka Eesti. Öösel võib kohati vähest lörtsi tulla, päeval sajab kohati vihma. Tuul pöördub idakaarest lõunakaarde. Öösel on -2...+1, päeval +2...+6 kraadi.

Pühapäeval toetab soojema õhu saabumist Läänemere ümbrusesse tugev edelavool. Kohati võib veidi vihma tulla. Öösel on +1...+3, päeval +5...+10 kraadi.

Tuleva nädala esmaspäeval liigub praeguse prognoosi järgi läänest itta väheaktiivne madalrõhulohk. Kohati võib veidi vihma tulla. Puhub võrdlemisi tugev läänekaarte tuul. Öösel on +1...+5, päeval +3...+8 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles