Ilmateenistus andis tormihoiatuse (7)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiklik ilmateenistus andis täna üle Eesti esimese taseme tormihoiatuse. Laupäeva õhtupoolikul olid tuhanded majapidamised üle Eesti elektrita, Tallinna lennujaamas ei saanud maanduda lennukid, pealinnas murdusid puud ja elektripostid ning lendasid reklaamtahvlid.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul kiirustavad Tallinna komandode päästjad ühelt väljakutselt teisele, sest tuul murrab nii puid kui poste. Inimesed pole seni tormi tõttu viga saanud, küll on jäänud murdunud puude ja elektripostide alla mitmeid autosid.

Mustamäel Sõpruse puiesteel rebis tormituul ühel suurel korrusmajal katuse lahti, mida päästjad käisid kinnitamas, samuti tuli kokku korjata tükkidena lendavat isolatsiooni.

Pressiesindaja sõnul on paljudes kohtades maas kaableid.

Elektrilevi katkestuste kaardi järgi oli kell 17.18 elektrita juba ligi 7536 elanikku.

Tugev tuul on kõvasti Harjumaad räsimas. Päästeameti teatel on viimaste tundide jooksul tulnud päästjatele kümneid ja kümneid teateid tuule tekitatud kahjudest.

Ilmateenistus prognoosib tugevat lörtsi- ja vihmasadu. Nähtavus halveneb. Puhub kirdetuul puhanguti 15-18 m/s, põhjarannikul ja Lääne-Eesti saartel 17, puhanguti 23-25 m/s.

Pärastlõunal pöördub tuul lõunasse 7-12 m/s. Laine kõrgus on 0,7-1,5 m. Õhutemperatuur on 1-3 kraadi.

Homme on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul sajuvõimalus väheneb ja pilvisus hõreneb. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s, õhtuks nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 3-8 kraadi.

Hea Postimehe lugeja, saada meie toimetusele enda tehtud pilte tormist aadressil online@postimees.ee.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles