Ilm läheb nädala edenedes üha jahedamaks, oodata on öökülma ja lörtsi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadsooja jääb jälle vähemaks, pea iga päev kimbutab siin-seal ka lörtsisadu.
Kevadsooja jääb jälle vähemaks, pea iga päev kimbutab siin-seal ka lörtsisadu. Foto: Peeter Langovits

Ilmateenistuse värske nädalaprognoosi kohaselt homsest enam päevased temperatuurid üle kümne kraadi ei küündi ning oodata on kuni viiekraadist öökülma, tugevat tuult ja lörtsisadu. Reedel võib sekka ka lund tulla.

Kui täna päeval on veel õhusooja 10-16 kraadi, siis õhtu eel jõuab Hiiumaale ja Saaremaale külm front koos hoovihmapilvedega ning homseks on jahedam õhumass vallutanud juba kogu Eesti.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond üle Soome Põhja-Venemaale ja selle edelaservas on meie ilm vihmahoogudega, õhtul võib sekka ka lörtsi tulla. Puhub tugev edela- ja läänetuul, õhtul pöördub loodesse. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 5, päeval +5 kuni +10 kraadi.

Kolmapäeval üks madalrõhkkond kaugeneb, teine alles läheneb Skandinaaviast. Mitme rõhuala piirimail on ilm muutlik. Vahete-vahel sajab lörtsi ja vihma. Tuul puhub läänekaarest ja on öö hakul tugev, päeval nõrgeneb ja pöördub õhtul lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +5 kuni +10 kraadi.

Neljapäeval jõuab madalrõhkkond Läänemere äärde ja jätkab tänastel andmetel liikumist üle Liivi lahe ja Lõuna-Eesti ida-kirde suunas. Esialgsetel andmetel ei ole õhupööris äge ning meil puhub mõõdukas idakaare tuul, kuid tuule kiirus vajab edaspidi kindlasti täpsustamist. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval +1 kuni +6 kraadi, Lõuna-Eestis võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja selle järel tungib põhjakaarest arktiline õhumass Läänemere äärde. Sajuhood on enamasti lörtsina, sisemaal võib sekka ka lund tulla. Põhjakaare tuul on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Laupäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta ja rahulik ning selgineva taeva all langeb õhutemperatuur -1 kuni -6 kraadini. Päeval läheneb merelt madalrõhulohk ning ilm muutub pilvisemaks. Lääne poolt alates hakkab lörtsi sadama, saartel võib sekka ka vihma tulla. Lõunakaare tuul tugevneb tasapisi. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Läänemere äärde ja laieneb üle idaranniku. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel tõenäoliselt veel alla 0 kraadi, päeval 0 kuni +4 kraadi. Kui soe kiiremini üle mere liigub, siis tõuseb üle +5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles