Järgmine nädal ähvardab lume, lörtsi ja vihmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Ilm on pikka aega olnud tavapärasest kõrgema temperatuuriga ja sajuvaesem, viivuks tulnud külm taandub juba homseks ning nädal lõpeb ja uus algab taas tunduvalt soojema ilmaga, sellele järgneb aga ilmamuutus.

Iirimaast lääne pool võtab võimust kõrgrõhuala, mis tõkestab Atlandi soojale tee. Tsüklonid peavad itta tulekuks seilama kaugele Gröönimaa rannikule, et paiskuda sealt ühes arktilise külmaga Euroopasse. Nädala edenedes termomeetrinäidud langevad ja maa saab niisutust nii lume, lörtsi kui vihmaga.

Laupäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta. Õhtul läheneb merelt soojem õhumass ning selle eel jõuavad Lääne-Eestisse tihedamad pilved, millest tuleb nõrka vihma. Sooja on 4–8 kraadi.

Pühapäeval kandub madalrõhkkonna serva mööda soojem õhumass üle Läänemere. Öösel sajab mõnes kohas lörtsi ja vihma, kuid sajuhulk on võrdlemisi väike. Päevaks muutub pilvekiht õhukeseks ja ilm on sajuta. Öösel jääb õhutemperatuur ühe külma- ja nelja soojakraadi vahele, päeval tõuseb meretuulega rannikul viie, sisemaal 10 kraadi ümbrusse. Kui päikest on enam, siis võib temperatuur kerkida paar kraadi kõrgemale.

Esmaspäeval lisandub edelavoolus soojust. Öine õhutemperatuur jääb kaks-kolm kraadi üle nulli, päeval tõuseb 12–15 kraadini, jahedam on vaid tugeva edelatuulega rannikul. Mõnus soe päev näitab läbi õhukese pilvevine ka päikest. Õhtul jõuavad Lääne-Eestisse aga vihmapilved.

Teisipäev tuleb madalrõhkkonna lõunaservas vihmahoogudega, õhtul võib sekka tulla ka lörtsi. Lõõtsuva läänekaare tuulega on öösel 2–6 ja päeval 5–10 kraadi sooja. Kolmapäeval kandub läänekaarest üle Eesti sajupilvi, millest tuleb lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel nulli ümbruses, päeval tuleb sooja 4–7 kraadi.

Neljapäeval jõuab Läänemere äärde uus madalrõhkkond, mis toob meile lörtsi ja vihma. Pilvise taeva all tuleb öösel 0–4 ja päeval 2–7 kraadi sooja. Reede tuleb madalrõhkkonna haardes sajuhoogudega – sajab nii lörtsi ja vihma kui lund. Sajuse ilmaga on öine õhutemperatuur nulli lähedal, päevased temperatuurinäidud jäävad napilt plussi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles