Homne päev tuleb kuiv ja päikeseline, nädala teises pooles sajab taas lörtsi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauaoodatud kevad on kätte jõudnud.
Kauaoodatud kevad on kätte jõudnud. Foto: Liis Treimann

Ilmateenistuse värske prognoosi kohaselt tuleb homme üks selle nädala soojemaid ja päikselisemaid päevi, aga ka tuuline. Kolmapäeval temperatuur langeb mõne kraadi võrra ning neljapäevast on taas lörtsi oodata.

Teisipäeva öösel on mõjusam kõrgrõhkkond, taevas on võrdlemisi selge ja ilm vaikne ning õhutemperatuur langeb 0 kuni -4 kraadini, meremõjuga rannikul jääb kraad-paar üle null kraadi. Päeval jõuab Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb üle Skandinaavia ning tõstab pärastlõunal Läänemerel ja Eesti rannikuvetes edelatuule puhanguti 15 m/s. Pilvemass aga veel ei jõua ja meie ilm on päikeseline ja sajuta. Õhutemperatuur on 8 kuni 13, meretuulega rannikul viie kraadi ümber.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkond jõulisemalt üle Läänemere ja muudab ilma pilvisemaks. Päeval võib siin-seal vihma sadada, kuid tõenäoliselt on sadu nõrk. Tugev edelatuul päeva jooksul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 4, päeval 4 kuni 9, Kagu-Eestis kuni 11 kraadi.

Neljapäeval jääme madalrõhuvööndi mõjusfääri. Siin-seal sajab vihma, sekka võib ka lörtsi tulla, sest õhuvool pöördub loodesse ja saabuv õhumass on külmem. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Reede öö on kõrgrõhuharja mõjul karge ja sajuta ning rahulik. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, meremõjuga rannikul kuni +1 kraad. Päeval liigub Skandinaaviast uus madalrõhkkond Botnia lahele ja toob Läänemere äärde uuesti soojema õhumassi. Lisandub niiskust ning kohati sajab lörtsi ja vihma, õhtul võib sadu laialdasemaks muutuda. Tuul pöördub lõunakaarde ning tugevneb. Õhutemperatuur on 5 kuni 10 kraadi.

Nädalavahetus sajune ja tuuline

Laupäeval liigub madalrõhkkond üle Soome Karjala poole ja selle vahetus läheduses sajab meil vihma ja lörtsi, sadu võib ajuti tihe olla. Tuul pöördub edelast loodesse ning võib väga tugevaks paisuda. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 2 kuni 6 kraadi.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserv ulatub üle Eesti. Vahete-vahel sajab lörtsi ja vihma. Loodetuul püsib õhtuni tugev. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles