Ilmateenistus lubab pühapäevaks kuni 16 kraadi sooja (3)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmad lähevad üha soojemaks!
Ilmad lähevad üha soojemaks! Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ka homne ilm peaks tulema mõnusalt päikesepaisteline, kuid õhk on veel jahe, pühapäevaks lubab ilmateenistus aga koguni kuni 16 kraadi sooja.

Läänemerelt üle Baltimaade kagu suunas liikuva kõrgrõhuala lähedal pole homme Eestis sadu karta, kuid õhumass püsib külm. Hommik on karge ja päikeseline päev toob vaid kaks kuni kuus kraadi sooja. Õhtul muutub ilm Skandinaaviast läheneva madalrõhuala ees pilvisemaks ning järgneval ööl saabub merelt tihe sajuala. Tuul on nõrk ja läänekaarest, õhtupoolikul tugevneb rannikul edelatuul kuni 10 m/s.

Reede hommikuks laieneb sadu saartelt üle Mandri-Eesti. Sajab lund ja lörtsi ning sadu on tihe, saartel sajab hommiku poole ka vihma. Lõuna- ja kagutuul tugevneb 5-10, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Ennelõunal hakkab Lääne-Eestist sadu taanduma ning päeva peale nõrgeneb ka tuul. Õhusooja on kaks kuni seitse kraadi.

Nädalavahetus tuleb tuuline, aga soe

Laupäeva ööks tugevneb kõrgrõhuvöönd. Ilm on sajuta, selgema taevaga ning õhutemperatuur langeb sisemaal kuue külmakraadini, rannikul jääb pisut üle null kraadi. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb, sest Läänemere poolt avaldab survet madalrõhkkond. Hommikuks pilved tihenevad ning saartel hakkab lörtsi ja vihma sadama, päeva peale laieneb sadu üle Mandri-Eesti. Lõunakaare tuul on võrdlemisi tugev. Temperatuur tõuseb kuni seitsme soojakraadini, pärastlõunal saartel ja Edela-Eestis aga kümne kraadini. 

Pühapäeval liigub Norra merelt madalrõhkkond üle Soome itta ja selle lõunaserva mööda liigub soe õhumass Läänemere ümbrusse. Niiskust jagub vaid kohatisteks vihmahoogudeks. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on päeval meretuulega rannikul 4-5 kraadi piires, sisemaal tõuseb aga paar-kolm pügalat üle kümne kraadi, Lõuna-Eestis tuleb koguni kuni 16 kraadi sooja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles