Talvine ilm on visa taanduma

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikast talvest tüdinenud inimesed ootavad pikisilmi kevadet, ent ilmataadil pole sellest sooja ega külma.
Pikast talvest tüdinenud inimesed ootavad pikisilmi kevadet, ent ilmataadil pole sellest sooja ega külma. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi kalendri järgi algas möödunud ööl kevad, siis selle moega ilma pakub vaid alanud nädala esimene pool, nädala lõpp tõotab aga taas talviseks pöörata.

Nädala alguspäevil tõuseb ööpäeva keskmine õhutemperatuur üle nulli, kuid nädala teisel poolel on keskmine suure tõenäosusega taas miinuspoolel, seisab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi nädalaprognoosis.

Kõige külmem võib ilm olla nädalavahetusel, ühtlasi puhub tugev läänekaarte tuul.

Teisipäeval määrab ilma üle Põhja-Skandinaavia Barentsi merele suunduva tsükloni lõunaserv. Ajuti sajab vähest vihma või lörtsi. Edela- ja läänetuul on puhanguline. Öösel on -1...+2, päeval +2...+7 kraadi.

Kolmapäeval määrab öösel ilma kaugeneva tsükloni tagala, seejärel läheneb uus Norra merel tekkinud tsüklon. Öösel sajab mitmel pool lörtsi ja lund, päeval on ilm olulise sajuta, kuid õhtul hakkab Loode-Eestist alates lund sadama. Öösel puhub tugev loodetuul, päeval tugevneb läänetuul. Öösel on -2..+2, päeval 0...+4 kraadi.

Neljapäeval liigub tsükloni kese tõenäoliselt üle Soome lahe idaosa kagu suunas. Mitmel pool sajab enamasti lund, kohati võib tuisata. Tuul pöördub loodesse ja tugevneb, kohati võib tuuleiilide kiirus küündida 20-23 m/s. Õhutemperatuur on -2...+2 kraadi.

Praeguse prognoosi järgi jätkub reedel tugevas loodevoolus külma õhu juurdevool põhjalaiustelt. Kohati sajab vähest lund . Öösel on -2...-9, päeval -2...+1 kraadi.

Laupäeval jätkub külma õhu juurdevool nõrgenevas loodevoolus. Kohati sajab vähest lund. Öösel on -4...-9, kohati -12, päeval -2...+1 kraadi.

Pühapäeva öösel ulatub Eestini Lääne-Euroopas paikneva kõrgrõhuala idaserv, päeval läheneb Norra merelt järgmine tsüklon. Olulisi sademeid pole ette näha. Öösel puhub loodetuul, päeval pöördub tuul edelasse ja tugevneb. Öösel langeb õhutemperatuur -8...-15 kraadini, päeval on -3...+1 kraadi.

Tuleval esmaspäeval liigub tsükloni kese üle Soome itta. Tsükloni lõunaservas sajab lund ja lörtsi. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Öösel on 0...-7, päeval 0...+4 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles