Homne päev tuleb sajune, kuid nädalavahetus tõotab tulla kuiv ja päikesepaisteline

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajune kevadilm.
Sajune kevadilm. Foto: Liis Treimann

Reedel võib sadada nii lund, lörtsi kui ka vihma, kuid nädalavahetus peaks praeguse ilmateenistuse prognoosi järgi tulema rahulik ja kuiv.

Reedel saabub meile lõuna poolt madalrõhkkond, mille edasine teekond jätkub põhja-kirde suunas arvatavasti üle Lääne-Venemaa. Pöörisega seotud sajuala peaks haarama enda alla Eesti idaosa, kuid ega lääneski kõik kohad sajust puutumata jää. Läbisegi võib tulla nii lund, lörtsi kui ka vihma ning teedel on kohati libedat jäidet.

Ilm on enamasti pilves. Hommikul ja õhtul on kohati udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.

Laupäeva ennelõunal on pilves ilm. Kohati sajab nii vähest lund, lörtsi kui ka vihma. Paiguti on udu ja jäiteoht. Pärastlõunal pilvisus hõreneb ja saju võimalus kõikjal väheneb. Puhub lääne- ja loodetuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on +1 kuni +3 kraadi.

Pühapäeval jääme nõrgenevasse kõrgrõhuvööndi, on vahelduva pilvisusega sajuta ja enamasti päikesepaisteline ilm. Puhub nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel -2 kuni -7, kraadini, päeval tõuseb 0 kuni +5 kraadini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles