Tänane päev möödub sajuta, hilisõhtuks lubab tuisku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk Tallinna kesklinnas.
Tuisk Tallinna kesklinnas. Foto: Sander Ilvest

Kui esmaspäev möödub suurema sajuta, siis ööl vastu teisipäeva hakkab lund sadama ja tuiskama, prognoosib ilmateenistus.

Tugevnev kõrgrõhuala liigub Skandinaaviast Põhjalahele ning Eesti jääb selle külmenevasse lõunaserva. Samal ajal tekib Poola kohal uus osatsüklon, mis võtab suuna Baltimaadele. Vastasseis kahe rõhu vahel süveneb ja tuul tugevneb, kuid madalrõhkkonnaga seotud lumepilvi on oodata Eesti lõunapiirile alles hilisõhtuks.

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Hilisõhtul hakkab Lõuna-Eestis lund sadama ja tuiskama. Õhutemperatuur tõuseb –3 kuni 0 kraadini.

Tuul tõuseb

Ilmateenistus andis tänaseks rannikule ja saartele esimese astme hoiatuse, sest tuul võib seal tõusta 23 meetrini sekundis. Varahommikul tugevneb kirde ja idatuul rannikul 14 kuni 16, päeval puhanguti 20 kuni 23 meetrini sekundis.

Ilmateenistus andis esimese taseme hoiatuse
Ilmateenistus andis esimese taseme hoiatuse Foto: Riigi Ilmateenistus

Esimese taseme hoiatus tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Sellega tuleks arvestada, kui tegevus on ilmast mõjutatud. Samuti tuleks jälgida edasist ilmaprognoosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles