Ilm läheb lähipäevil külmemaks, sajab ka lund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ja libe talveilm.
Vihmane ja libe talveilm. Foto: Liis Treimann

Ilm läheb lähipäevil külmemaks ja teedel suureneb libeduseoht, sajab vihma, lörtsi ja lund. 

Ööl vastu reedet sajab üksikutes kohtades nõrka vihma ja lörtsi, päeval lisandub edelavoolus niiskust ning keskpäevast alates muutub lörtsi- ja vihmasadu laialdasemaks. Õhtu poole sajab ka lund. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, saartel puhanguti 13 m/s.  Õhusooja on päeval +1 kuni +4 kraadi.

Nädalavahetusel muutub ilm külmemaks. Teedele tekib jäätunud lõike, põldudele aga kohati lausa jääväljad.

Laupäeval liigub üle madalrõhulohk, mis toob enamasti lörtsi, sisemaal ka lund, Eesti lääne- ja lõunaservas aga sekka vihma. Õhtupoolikul sajuhood hõrenevad. Tuul puhub öösel edelast, hommikul Põhja-Eestist alates pöördub loodesse, õhtul põhjakaarde. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +1, päeval 0 kuni +2 kraadi, õhtul langeb järk-järgult alla null kraadi. Libeduseoht on suur.

Pühapäeval tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond ja laieneb Läänemere kohale. Samal ajal jõuab Läänemere lõunavete kohale uus madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail tugevneb põhja- ja kirdetuul päeval, Liivi lahe ümbruses ulatuvad puhangud 15 m/s. Taevas selgineb ja saju võimalus on märksa väiksem. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal -4 kuni -8 kraadini, päeval tõuseb 0 kuni -3 kraadini, õhtu poole langeb. 

Tuleva nädala alguses praeguse prognoosi järgi miinuskraadid püsivad. Päeval on õhutemperatuur 0 kuni -3 kraadi. Pisut soojemaks läheb kolmapäeval ja neljapäeval, kui õhusooja tuleb päeval 0 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles