Ilm kisub tormiseks: tuulepuhangud ulatuvad kuni 25 m/s, sajab lund ja tuiskab

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine ilm.
Talvine ilm. Foto: Peeter Langovits

Teeilmakeskus hoiatab, et täna õhtuks levivad lumesadu ja tuisk üle Eesti, mistõttu muutuvad teeolud keeruliseks. Tõuseb ka tugev tuul: rannikul ulatuvad tuulepuhangud kuni 25 m/s.

Kuiv ja karge kõrgrõhuhari liigub Eesti kohalt itta ja Lõuna-Skandinaaviast läheneb aktiivne madalrõhkkond. Pöörise ees tõuseb lõunatuul tormiks ning lõuna paiku jõuab merelt saartele madalrõhulohk, mis lund ja tuisku mandri suunas kannab.

Õhtul jõuab sajuala Ida-Eestisse, lääne poolt läheb sadu vesiseks ja edelasse pöörduv tuul annab järele. Õhutemperatuur on –4 kuni +1 kraadi.

Ööl vastu neljapäeva sajab lund ja lörtsi, kohati ka vihma. Tuul pöördub kagust edelasse 7–12, puhanguti 15, hommikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on –1 kuni +2, öö hakul Ida-Eestis kuni –5 kraadi. 

Homme päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab lörtsi ja vihma, kohati ka lund, õhtu poole saju võimalus väheneb. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse 5–11, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on +1 kuni +3, õhtuks langeb alla 0 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles