Ilm hakkab vaikselt kevadiseks kiskuma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kõrgrõhuala kese eemaldub nädalavahetusel tasapisi lõunasse ja õhutemperatuur hakkab tõusma.

Kui homme päeval tõuseb termomeetrinäit 2–6 külmakraadini, siis pühapäeval on see veel paari kraadi võrra kõrgem, nii et Hiiumaa ja Saaremaa läänerannikul näitab termomeeter keskpäeval juba nulli. Koos ilma soojenemisega suureneb ka pilvisus ning nädalavahetusel sellist päikesesära nagu töönädalal enam nautida ei saa.

Uuel nädalal saabub Atlandilt meile eelmisest 10 kraadi võrra soojem õhumass. Soojal aitab siiapoole jõuda esmaspäeva öösel tugevnev edelatuul, mille puhangud ulatuvad rannikualadel kuni 20 m/s. Sisemaal tuul nii suuri tuure üles ei võta, kuid ilm jääb tuuliseks nii esmaspäevaks kui ka teisipäeva ööks.

Teisipäeva õhtuks pöördub tuul põhja ja nõrgeneb. Hoolimata sellest on esmaspäeval ja teisipäeval oodata sulailma, õhutemperatuur tõuseb nädala esimesel poolel kuni viie soojakraadini, kusjuures kõige soojema ilmaga tuleb teisipäev. Pilvi on taevas vähe ja sajuvõimalus on pea olematu, seepärast langeb õhutemperatuur selge taeva all öösel 0–5 külmakraadini, päeval aga tuleb päikesesäras 0–5 kraadi sooja.

Uue nädala esimesel poolel põhjustab tuule lühiajalist tugevnemist meid ida poolt riivava madalrõhulohu ja läänes asuva kõrgrõhula vastasseis. Nädala teisel poolel liigub kõrgrõhuala kese lõuna poole ja meil teeb ilma selle põhjaserv. Ilm on vaikne ja õhutemperatuur veidi langeb, sisemaal tuleb öösiti 2–7 kraadi külma, päeval jääb termomeetrinäit null kraadi lähedale.

Reedel võib meile Skandinaaviast ulatuda uus madalrõhulohk ja siis on oodata ka väheseid sademeid, samuti tugevneb lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel kergelt miinuspoolel, päeval tõuseb taas nulli ümbrusesse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles