Hommikul oli kõige külmem Narvas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käreda pakasega on oluline end soojalt riidesse panna.
Käreda pakasega on oluline end soojalt riidesse panna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud ööpäeval meile jõudnud krõbe pakane saavutas meie tänavuses «külmatopis» kõrge teise koha.

Täna hommikul mõõdeti kõige madalam õhutemperatuur Narvas, kus külmapügalaid oli -20,4. Ka tallinlaste jaoks oli möödunud öö parajalt külm ja Tallinn-Harku jaamas mõõdeti -16,2 kraadi.  

Kui aga vaadata sinna juurde, milline oli hommikutundidel tuulekülm, siis see küündis mõnel pool – näiteks Võrus, Viljandis ja Väike-Maarjas – isegi 26 külmakraadini.

Kuid narvakate «tulemus» ei ole tänavune rekord – täpselt kuu aega tagasi, 7. jaanuaril mõõdeti Võrus -25 kraadi. Kui aga vaadata, mis oli mullune rekord, siis sinna on veel tükk maad minna, sest see oli koguni -30 kraadi ja mõõdeti see möödunud aasta 8. jaanuaril.

Ka täna päeval on oodata päris krõbedaid külmakraade. Ilmateenistus prognoosib, et külma tuleb 7 kuni 12 kraadi, Ida-Eestis kuni -15 kraadi. Lisaks puhub idatuul 4 kuni 8 m/s.

Ilmateenistuse valvesünoptik ütles hommikul Postimehele, et karge talveilm püsib nädala lõpuni. 20 külmakraadini või isegi madalamale langeb õhutemperatuur veel ka eeloleval ööl. Sealt edasi peaks krõbe pakane juba veidi tagasi tõmbuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles