Pühapäev tuleb pilvine ja paljudes kohtades sajab lund

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud: sajab lund ja lörtsi
Teeolud: sajab lund ja lörtsi Foto: Erakogu

Ilmateenistuse teatel tugevneb pühapäeval Põhja-Venemaa kohal kõrgrõhkkond ja üle Läänemere lõunavete laieneb madalrõhuala – kahe rõhuala piirimail on öösel ja ennelõunal pilves ilm ning paljudes kohtades sajab lund.

Pühapäeva öösel puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s, hommikuks tugevneb rannikul idatuul kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi.

Peipsi järvel puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s ja sajab lund. Nähtavus on mõõdukas, kuid sajus piiratud. Külma on -2 kuni -5 kraadi.

Pühapäeva päeval on samuti pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund ja võib tuisata. Ida- ja kirdetuul tugevneb 6-12, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb hommikupoolikul ida- ja kirdetuul 5-10, õhtuks puhanguti 12 m/s. Kohati sajab lund. Nähtavus on mõõdukas, ent sajus piiratud. Külma on -2 kuni -5 kraadi.

Maanteeinfo keskuse teatel on laupäeva õhtul põhi- ja suuremad tugimaanteed soolaniisked või kuivad, ent õhtul sajab paljudes kohtades lund ja püsib jäiteoht.

Laupäeva õhtul kujundab ilma väheaktiivne rõhuväli. Õhutemperatuur on -2 kuni +1 kraadi.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et ka väiksed temperatuurimuutused 0-kraadi ümber tekitavad liiklusoludes suuri muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles