Jõulude ajaks pakast oodata ei ole

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Liis Treimann

Ilmateenistuse prognoosi järgi on jõulude ajal oodata pigem soojakraade ja tugevat tuult.

Reedel, 23. detsembril liigub üle Läänemere ümbruse aktiivne madalrõhulohk. Tihenev pilvemass toob vihma ja lörtsi. Edela- ja läänetuul on tugev, puhanguid on sisemaal kuni 14, rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +4, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Jõululaupäevaks ehk 24. detsembriks pole praeguse prognoospildi alusel ilma rahunemist oodata. Järgmine aktiivne madalrõhkkond jõuab Norra merele, laieneb Läänemere poole ja survestab meist lõuna pool valitsevat kõrgrõhkkonda.

Kahe rõhuala piirimail puhub tugev edela- ja lõunatuul ning tõenäoliselt hoiab Eesti lääneosas temperatuuri üle 0 kraadi. Kesk- ja Ida-Eestis on ehk kõrgrõhkkonna mõjul ka selgemaid laike, tuul veidi nõrgem ja temperatuur võib langeda napilt miinuspoolele.

Jõuluõhtuks langeb Kesk- ja Ida-Eestis kraad alla 0 kraadi, paraku Eesti lääneosas jääb 0 kuni +2 kraadi piiresse.

Pühapäeva ööks toob madalrõhulohk vihma ja lörtsi, ida poole ka lund. Päeval on sajuhooge harvem, kuid õhtul võivad juba uued sajupilved jõuda. Puhub väga tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni +2, päeval -1 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles