Alanud nädal tuleb tuuline

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb alanud nädal kohatiste sajuhoogudega ning tuuline, õhutemperatuur jääb enamasti paari külma- ja paari soojakraadi vahele.

Teisipäeva öösel riivab Ida-Eestit madalrõhulohk ja selle järel tugevneb lauge kõrgrõhuhari. Siin-seal sajab lund ja lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 3–8, rannikul kuni 12, öö hakul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur jääb Lääne-Eestis kolme külma- ja kahe soojakraadi vahele, ida pool tuleb 3–8 kraadi külma.

Päeval kõrgrõhuhari eemaldub ja Skandinaaviast läheneb uus madalarõhulohk. Ennelõuna möödub enamasti sajuta, õhtu poole sajab sisemaal kohati veidi lund, saartel ja läänerannikul nõrka lörtsi ja vihma, hilisõhtul muutub sadu laialdasemaks. Puhub edela- ja läänetuul sisemaal 2–6, rannikul 7–12, pärastlõunal puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur jääb kolme külma- ja kolme soojakraadi vahele. Libeduseoht on suur.

Kolmapäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti. Öösel ja hommikul sajab sisemaal aeg-ajalt lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Püsib libeduseoht. Tuul nõrgeneb ja puhub valdavalt läänekaarest, saartel aga võivad loodetuule puhangud ulatuda 15 või isegi 17 m/s. Päeval on tõusva õhurõhu foonil üksikuid sajuhooge. Tuul pöördub kõikjal loodesse ja põhja ning tugevneb. Õhutemperatuur jääb öösel Lääne-Eestis kahe külma- ja kahe soojakraadi vahele, Kesk- ja Ida-Eestis tuleb 1–5 kraadi külma, päeval on õhutemperatuur vahemikus kahest külmakraadist kahe soojakraadini.

Neljapäeva öö tuleb kõrgrõhuharja mõjul suurema sajuta ja rahulik. Külma tuleb sisemaal 2–7 kraadi, saarte rannikul on temperatuur nulli ümbruses. Päeval liigub Skandinaaviast Soome madalrõhulohk, mis riivab ka Eestit. Kohati võib tulla nõrka sadu. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb eelkõige Hiiumaal ja põhjarannikul. Õhutemperatuur jääb Lääne-Eestis ühe külma- ja kolme soojakraadi vahele, ida pool tuleb 1–4 kraadi külma.

Reedel avaldab põhja poolt survet madalrõhuala, lõuna poolt aga kõrgrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail on kohatiste sajuhoogude võimalus. Puhub tugev lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur jääb öösel kolme külma- ja kolme soojakraadi vahele, päeval on ühe külma- ja ühe soojakraadi vahel, saartel tuleb kuni kolm kraadi sooja.

Laupäeval võib madalrõhkkonna haare põhja poolt tugevamaks muutuda ja läänekaare tuul püsib tugevana. Vahetevahel sajab lörtsi ja vihma, öösel võib sisemaal tulla ka lund. Õhutemperatuur jääb öösel kahe külma- ja kolme soojakraadi vahele, päeval tuleb kuni neli kraadi sooja.

Pühapäeval püsib kahe rõhuala vastasseis. Edela- ja läänetuul on tugevam veel rannikul. Sajupilvi tuleb lisaks ja enamasti sajab vihma. Õhutemperatuur jääb öösel ühe külma- ja kahe soojakraadi vahele, päeval tuleb kuni neli kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles