Homsest läheb ilm jälle soojemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseline talveilm.
Päikeseline talveilm. Foto: Margus Ansu

Soojemat ja niiskemat õhku toov madalrõhulohk tõstab kolmapäeval termomeetrinäidud päeva peale pea kõikjal Eestis plusspoolele.

Vahelduseks Eesti taevasse selgimisi toonud kõrgrõhuhari on sunnitud üle Läänemere saabuva madalrõhulohu eest ida poole liikuma. Soojemat ja niiskemat õhku siia toov madalrõhulohk tõstab termomeetrinäidud päeva peale pea kõikjal plusspoolele, jäädes nulli lähedale veel vaid Kagu-Eestis.

Päeva esimesel poolel võib üksikutes kohtades valgeid helbeid langeda, kuid õhtupoolikul ühes pilvkatte tihenemisega suureneb alates Lääne-Eestist taas vihma võimalus.

Ilm on pilves selgimistega. Kohati sajab vähest lörtsi ja vihma, võib olla jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 7–12, puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni 5 kraadini. Neljapäeval tuleb kuni 7 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles