Algav nädal tuleb tuuline, vihmane ja lörtsine

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesolev nädal tuleb tuuline, vali tuul puhub terve nädala, siin-seal sajab lund, lörtsi ja ka vihma.

Uue nädala esimene on pilves selgimistega. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, õhtul ka lund. Soojakraadid on vahemikus 1 kuni 6 kraadi.

Homme liigub madalrõhkkond üle Soome kagusse ja selle järel kandub loodevoolus külmem õhumass Eesti kohale. Öösel sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis sekka vihma. Päeval muutuvad sajuhood harvemaks ja lumisemaks. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, rannikul võib olla puhanguid 20 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2 kuni +2, Kesk- ja Ida-Eestis -1 kuni -4 kraadi, päeva jooksul õhutemperatuur langeb. 

Kolmapäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja ilm püsib suurema sajuta kuni pärastlõunani, mil Põhja-Skandinaaviast läheneva madalrõhkkonna pilvemass võib Eesti idaossa lund ja lörtsi tuua. Läänetuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, saartel ja läänerannikul -2 kuni +2, päeval Lääne-Eestis 0 kuni +3, Ida-Eestis 0 kuni +3 kraadi.

Neljapäeval lisandub läänekaarest soojemat õhku ja õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4 kraadi ja võib päeval püsida samades piirides. Kesk-Euroopat katva kõrgrõhuala ja Põhja-Euroopasse jõudva madalrõhkkonna piirimail puhub tugev läänekaare tuul. Sajuhooge on tänastel andmetel harva, kuid õhtul võib tihedam vihma- ja lörtsisadu jõuda.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja selle servas sajab öösel aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Päeval on sajuhooge harvem. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul 0 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles