Ilmateenistus hoiatab: teed muutuvad järsult libedaks, öösel puhub tuul ligi 28 m/s

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine ilm Tallinnas
Tormine ilm Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Ilmateenistus on andnud kogu Eesti kohta tugevneva tuule ja külmeneva ilma tõttu hoiatuse, teatades, et tulekul on külm torm.

Tänase päeva jooksul muutub Eesti ilm kõikjal talvisemaks. Ilmaolud muutuvad aktiivse madalrõhkkonna tõttu, mis ööpäevaga Soome keskosast Loode-Venemaale liikus. 

Selle lääneservas pöördus õhuvool Eesti kohal põhja ning eilne vihmasadu on Põhja- ja Kesk-Eestis muutunud ning Lõuna-Eestis ja saartel muutumas lörtsiks ja lumeks. Paiguti tuiskab. Loode- ja põhjatuul ulatub sisemaal 5-10, puhanguti 12-15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 18-23 m/s.

Õhutemperatuur oli kella 10 ajal hommikul -2 kuni +3 kraadi, päeva jooksul langeb miinus kolme kraadini, mistõttu muutuvad teed järsult libedaks.

Homseks eemaldub madalrõhkkond Kesk-Venemaale, samal ajal tugevneb Lääne-Euroopas kõrgrõhuala. Eesti jääb nende piirile.

Öö tuleb pilves selgimistega, mitmel pool lumesaju ja tuisuga. Põhjatuule iilid ulatuvad sisealadel 12-15, rannikul 20-23, lääne ja loode pool öö esimeses pooles 25-28 m/s. Õhutemperatuur langeb 0 kuni -6 kraadini.

Homme päeval pilvkate hõreneb ning lund puistab harvem. Põhja- ja loodetuul nõrgeneb õhtuks 6-12, rannikul 16 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni 0 kraadi, saarte rannikul on kohati plussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles