Pühapäev tuleb tuuline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval suureneb teedel libeduseoht, sõiduolusid halvendab ka järjest tugevamaks tõusev tuul.
Pühapäeval suureneb teedel libeduseoht, sõiduolusid halvendab ka järjest tugevamaks tõusev tuul. Foto: Erik Prozes

Soomest saabuv aktiivne tsüklon muudab pühapäeval ilmaolud talvisemaks – temperatuurilanguse tõttu suureneb teedel libeduseoht ja sõiduolusid halvendab ka päeva jooksul järjest tugevamaks tõusev tuul.

Ilmateenistuse teatel suundub aktiivne madalrõhkkond Soomest üle Peterburi Kesk-Venemaale ja Eestit katab selle lääneserv. Pühapäeva öösel on oodata peamiselt pilves ilma. Sajab vihma ja lörtsi, hommikul Põhja-Eestis ka lund. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14-18 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves ilm. Hooti sajab lörtsi ja lund, paiguti võib tuisata. Puhub loode- ja põhjatuul sisemaal 5-10, õhtul puhanguti 12-15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 18-23 m/s. Õhutemperatuur langeb 0 kuni -3 kraadini. Suureneb libeduseoht.

Ilmateenistus andis hoiatuse

Laupäeva õhtul kella poole 18 paiku hoiatas ilmateenistus, et homme päeval ilm külmeneb, lörtsi- ja lumehood levivad loodest kagusse ning kohati tuiskab. Samuti suureneb libeduse oht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles