Tuul ei vaibu, pühapäeval võivad puhangud ulatuda kuni 25 m/s

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Laupäev tuleb tuuline ja sajune, pühapäev tõotab tulla sootuks talvine. Langevate kraadide tõttu suureneb teedel libeduseoht ja sõiduolusid halvendab ka järjest tugevamaks tõusev tuul.

Tänane päev püsib rahulik. Puhub loodetuul 5 kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Homme liigub madalrõhkkond Põhja-Skandinaaviast Soome ja selle lõunaserv laieneb üle Eesti. Aeg-ajalt sajab, öösel valdavalt lörtsi, lääne pool vihma. Päeval on sajuhood enamasti vihmana, aga sekka võib ka lörtsi tulla. Edelatuul on tugev - puhanguid 12, rannikul 15 m/s, õhtul pöördub läände ja loodesse. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, saartel ja läänerannikul kuni +5, päeval +3 kuni +7 kraadi.

Pühapäeval suundub aktiivne madalrõhkkond Soomest üle Peterburi Kesk-Venemaale ja Eestit katab selle lääneserv. Öösel sajab vihma ja lörtsi, Kirde-Eestis ka lund. Lääne- ja loodetuul tugevneb järk-järgult, hommikuks on rannikul puhanguid 15, saartel kuni 18 m/s.

Õhutemperatuur langeb hommikuks -1 kuni +2 kraadini. Päeva jooksul tuul tugevneb. Loode- ja põhjatuule puhanguid on rannikul 15, saartel 20 m/s. Õhtul paisub tuul tormiks - sisemaal on puhanguid 12 kuni 15, rannikul 20, saartel kuni 25 m/s. Läänemerel tõuseb torm suisa 28 m/s.

Aeg-ajalt sajab lörtsi ja lund. Tänastel andmetel on sajuhulk sisemaal enamasti nõrk, tugevam võib sadu olla Virumaal. Õhutemperatuur on ennelõunal -1 kuni +1 kraadi, pärastlõunal langeb kuni -3 kraadini.

Maanteeamet: nädalavahetus toob talvised teeolud

Maanteeamet hoiatas, et nädalavahetusel võivad teed muutuda talviselt libedaks ning tuletas meelde, et saju ajal ning libeduse tekkel tuleb sõita raskendatud talvistes tingimustes, mis nõuab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu ja teiste liiklejatega arvestamist.

Maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht ütles, et kõige olulisem on valida õige kiirus, sest rasked õnnetused juhtuvad eelkõige valesti valitud kiiruse tõttu. «Talvel liigeldes ära looda, et äkki läheb õnneks,» sõnas ta. «Sõidukijuhil tuleb alati arvestada, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning lumist ja libedat teed tuleb võtta normaalse nähtusena.»

Maanteeamet kinnitas, et teehooldajad on valmis nädalavahetusel teostama nii lume- kui libedusetõrjet kõikides maakondades. Tee- ning sõiduoludega on võimalik tutvuda liiklusinforakenduse Tark Tee kaudu, kus kaamerad kuvavad iga kümne minuti järel pildi hetkeseisust teel. Kui riigitee on täis tuisanud või teel on mõni muu liiklust takistav olukord, siis tuleb sellest teavitada maanteeinfokeskust lühinumbril 1510 ja keskus edastab info hooldeettevõtjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles