Ilm läheb soojemaks, kuid lörts ja vihm muudavad teeolud halvaks

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsine ilm teeb jalakäijad ettevaatlikuks.
Lörtsine ilm teeb jalakäijad ettevaatlikuks. Foto: Toomas Huik

Sellel nädalal tulevad soojemad ilmad, mis sarnanevad pigem sügisele kui kargele talvele. Vihma, lörtsi ja tuisu kooslus muudab aga teeolud väga halvaks ning sõidukijuhid peaksid olema ettevaatlikud.

Täna päeval laieneb üle Skandinaavia madalrõhkkond ja tõstab Läänemere ääres lõuna – ja kagutuule tugevaks, puhanguid 12, saartel ja rannikul pärastlõunal 15, õhtul kuni 17 m/s. Siin-seal saja lund ja lörtsi ning saartel tuleb sekka ka vihma. Õhtu poole sajab juba laia lund. Õhutemperatuur on 2 kuni +1 kraadi, saartel ja läänerannikul kuni +4 kraadi.

Riigi Ilmateenistus hoiatab, et ööl vastu homset muutuvad sõiduolud väga halvaks ja on jäiteoht, sest Läänemerelt läheneb madalrõhulohk ja selle eel ajab sajab mandril tihedat lund, lörtsi ja tuiskab. Saartele ja läänerannikule lisandub ka vihm. Puhub tugev kagu – ja lõunatuul, puhanguid on 12, saartel ja rannikul kuni 17 m/s.

Nädala lõpu poole tulevad soojakraadid. Reedel võib sooja tulla +2 kuni +7 kraadi, mõnes kohas sajab ka vihma. Laupäeval tuleb sooja +4 kuni +7 kraadi. Pühapäeval liigub üle Eesti järjekordne madalrõhulohk niiskema õhumassiga. Aeg-ajalt sajab vihma, mõnes kohas ka lörtsi. Sooja tuleb +2 kuni +6 kraadi, kuid öösel langeb 0 lähedale.

Soojemad ilmad jätkuvad ka järgmisel nädalal, kui Põhjamerelt jõuab uus madalrõhkkond Skandinaaviasse, laieneb üle Läänemere ning selle serva mööda kannab edelavool meile sooja õhku lisaks. Päevasel ajal võib tulla +5 kuni +8 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles