Lumi jääb maha vähemalt järgmise nädala lõpuni

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu.
Lumesadu. Foto: Margus Ansu

Riigi Ilmateenistuse sünoptiku sõnul püsib maha sadanud lumi vähemalt järgmise nädala lõpuni. Järgmise nädala lõpu poole võib minna sulaks.

Nädala teises pooles võib ilm minna külmemaks. Kui ilm püsib pilvine, siis on külmakraade oodata -5 kuni -12 kraadi üle terve Eesti. Juhul kui ilm peaks selgemaks minema, siis võib oodata talvekülma kuni -15 kraadi. 

Täna ja ööl vastu homset on kõige tugevamat lumesadu oodatud põhjarannikul. Lund võib juurde sada ligi 10 cm. Nädala teises pooles tugevat lumelisa küll oodata ei ole, kuid õrn lumesadu püsib terve nädala.

Täna hommikul mõõdeti Eestis lund 5 kuni 14 cm, Virumaal ulatusid hanged 17, Saaremaa idaosas koguni 20 cm-ni, seevastu Saaremaa läänerannikul oli lund 2 kuni 3 cm jagu.

Täna päeval toovad ühinenud madalrõhkkonnad Eestisse lund juurde, tsükloni keskpunkt koondub Valgevene kohale ja pööris liigub edasi kirdesse. Ida- ja kirdetuule iilid ulatuvad sisealadel 12-15, rannikul 17-23, looderannikul kuni 26 m/s. Õhtu poole jääb nii sadu kui tuult vähemaks. Õhutemperatuur oluliselt ei tõuse ning jääb -1 kuni -6 kraadi vahele.

Homme kaugeneb ILKA nimeline pööris Lääne-Venemaale ning selle järel annab tormituul järele, lund tuleb rohkem juurde põhjarannikule ning õhus valitsevad miinuskraadid. Õhtul läheneb põhja poolt kõrgrõhuala, mis pilvede vahele rohkem selgemaid laike puurib ning järgnev öö tuleb juba kargem.

Atlandi soe ja niiske õhumass võib teha läbimurde järgmisel nädalal ehk novembri keskpaigas, aga sinnamaani tuleb meil arvestada nii talveilma rõõmude kui muredega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles