Novembri alguses on oodata alla kümne külmakraadi

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine loodus.
Talvine loodus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ilmateenistuse teatel jääb Eesti novembri algul Läänemere õhuruumi jõudvate aktiivsete tsüklonite külmemasse serva, siis muutub ilm veidi soojemaks ning kuu teises pooles on oodata lühiajalisi külmalaineid.

Novembri esimesel nädalal jääb Eesti Läänemere õhuruumi jõudvate aktiivsete tsüklonite külmemasse serva ja enamasti sajab lund ja lörtsi. Idakaare tuul paisub aeg-ajalt tormiks.

Madalrõhkkondade möödumisel saabub meile Skandinaaviast ja Soomest järjest külmemat õhku ja ilm on talvine, sisemaal tekib lumikate. Õhutemperatuur on valdavalt miinuspoolel ning üksikutel selgematel öödel võib külma olla kohati enam kui 10 kraadi.

Esimese kümnepäevaku lõpu poole võib õhuvool mõneks päevaks lõuna poolt sooja tuua ning selle järel tõenäoliselt muutub ilm uuesti jahedaks.

Kuu teisel poolel teevad ilma peamiselt Skandinaaviast itta liikuvad madalrõhkkonnad. Ilm on heitlikum – valdavaks saab edelavoolus saabuv soe, mille sekka tungib ka lühiajalisi külmalaineid.

Tervikuna on kuu keskmine õhutemperatuur normilähedane (norm -0,3 kuni +4,0 kraadi). Sademeid on normist enam (norm 51 kuni 79 millimeetrit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles