Ilmastikuolud häirivad laevaliiklust Vormsi liinil

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Reet Sviby sadamas.
Parvlaev Reet Sviby sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Seoses ilmastikuoludega on häiritud laevaliiklus Rohuküla ja Sviby vahel, kus praam võib sõita tavapärase 45 minuti asemel ligi 2 korda kauem.

Laeva infotelefonilt öeldi Postimees.ee’le, et kui heades tingimustes sõidab praam 45 minutiga, siis täna läks aega 1 tund ja 20 minutit. Seoses suure pakasega tuleb arvestada, et laev hilineb ka järgneva nädala jooksul.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin märkis Postimees.ee'le, et Muhumaa ja mandri ning Hiiumaa ja mandri vahel sõidavad praamid graafikujärgselt, kuigi veidi rohkem on aega läinud Rohuküla-Heltermaa liinil sõitval Ofelial. Põhiliselt veab sel liinil reisijaid parvlaev Muhumaa, mis on uuem ja saab praegustes tingimustes paremini hakkama.

Saaremaa ja Hiiumaa vahet sõitev Triigi-Sõru parvlaevaliin läks järsult külmenenud ilmastikuolude tõttu aga tänasest üle nn raskete jääolude sõidugraafikule.

«Reisid toimuvad tavapäraselt vaid neljal päeval nädalas. Nüüd aga toimuvad reisid iga päev just selleks, et jää oleks läbitav,» selgitas Hiiuväin. Reiside arv nädalas ei muutu. Graafik kehtib esialgu kuni 28. veebruarini, vajadusel seda pikendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles