Pakane hõrendab tunduvalt maakoolide õpilaste ridu

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuigi pakane on mitmetes koolides hõrendanud õpilaste ridu poole võrra, toimub õppetöö täies mahus.

Valgamaal asuvas Tsirguliina keskkoolis tuli tänase külmaga kooli 60 last 175st. Esimeses klassis teeb täna õppetükke vaid üks laps, kuid gümnaasiumiaste on see-eest kohal praktiliselt täiskoosseisus. «Kooliruumides on soe, meie ei tunne külma,» lisas õppealajuhataja Inga Kasekamp.

Võrumaal asuvas Kuldre koolis on täna 125 õpilasest kohal vaid 43. Algklassides on kõige vähem lapsi – 2-3 last klassis. Tunde pole veel ära siiski jäetud ja külma üle pole ükski õpilane kurtnud.

Harjumaal asuva Kostivere põhikooli direktor Vaido Niinesalu rääkis Postimees.ee’le, et 87st õpilasest on täna kohal 40. Kõige vähem on lapsi esimeses klassis, kus 7 õpilasest on kohal 2.

«Muidu on meil väga hästi: maja on soe – ühes klassi oli näiteks 23 kraadi. Kõik tunnid toimuvad ja eks individuaalne töö õpilastega on palju efektiivsem kui suurema grupiga,» lisas Niinesalu.

Jõgevamaal on puudujate hulk tavapärane

«Meil ei ole hullu, sest maalapsed kannatavad kõike,» ütleb Jõgevamaal asuva Adavere põhikooli direktor Sirje Jõemaa küsimuse peale, kuidas pakane õpilaste ridu harvendanud on. Jõemaa nentis, et tänane puudujate hulk on tavapärane: «27 puuduvat õpilast 99st on selline tavapärane – mõni on haige, mõni paneb poppi.» Ta lisas, et koolimaja on renoveeritud ja soe, nii et külma üle siseruumides keegi kurta ei saa.

Samuti Jõgevamaal asuva Laiuse põhikooli majandusjuhataja Rain Sirel tõdes, et ka nende koolis on enamik lapsi kohal: 56 lapsest umbes 40 tuli kooli. «Enamik lapsi on kohalikud ja kes tulevad kaugemalt, saavad bussiteenust uksest ukseni – mingit külmetamist ei ole.»

EMHI andmetel läheb nädala teisel poolel ilm veel külmemaks ning reedel võib oodata ka -30 külmakraadi, võimalik on ka üle -32 kraadine külm.

Koolid võivad õppetunnid ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelikult toimiv välisõhu temperatuur on -20 kraadi ja madalam 1.– 6. klassis ning - 25 kraadi ja madalam 7.– 9. klassis.

Samuti jäetakse õppetunnid ära õpperuumis, kus õhutemperatuur on vähem kui 19 kraadi ja võimla õhutemperatuur on vähem kui 18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles