Pakane ühistranspordi liikumist ei häiri

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Suurest külmast hoolimata sõidavad Tallinna bussid,  trammid ja trollid ning Harjumaa maakonnaliinide bussid graafikujärgselt ja hilinemisi pole üldiselt olnud.

Trammidispetšer nentis, et trammiliiklus on hommikuti küll veidi raskendatud, kuid kõik toimub siiski graafikujärgselt. «Hommikuti on küll raskem, sest kui trammid on öösel seisnud paar tundi, siis hommikul ei hakka uksed tööle. Mõni reisija võib öelda, et külm on, aga tulebki arvestada, et külm on ja tramm pole korter. Hilinemisi pole olnud.»

Trollidispetšer märkis, et teeolud on praegu väga sobivad ning trollide liikumine ei ole kuidagi raskendatud.

Tallinna Autobussikoondise (TAK) pressiesindaja Sirje Roht nentis, et üldiselt toimib liiklus bussiliinidel normaalselt, kuigi mõningaid tehnilisi rikkeid aeg-ajalt tekib ja siis tuleb asemele saata reservbuss.

«Varahommikul näitas meie territooriumil kraadiklaas -23 kraadi ja kui õues on nii suured miinuskraadid, siis tavaliselt mõned tehnilised iseärasused sõidukite funktsioneerimisel ikka ilmnevad. Busside õhusüsteemid tekitasid mõningaid probleeme, näiteks esines häireid uste avamisel ja sulgemisel või vedrustuse töös, kui üks õhkpadi ei tõuse üles ja buss vajub viltu,» selgitas Roht.

Ta lisas, et temperatuur bussides on mõistagi tavapärasest tunduvalt madalam, kuivõrd bussi uksed tehakse iga natukese maa tagant peatuses lahti.

Atko Grupi Harjumaa maakonnaliinide infotelefonilt öeldi Postimees.ee’le, et bussiliikluses probleeme ei ole. «Asi on kontrolli all, eks eelmine talv andis meile hulga kogemusi sel alal.»

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi teatel langeb sel nädalal langeb minimaalne õhutemperatuur -25..-30 kraadini, nädala teisel poolel on kohati võimalik -32 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles