Lörts jõuab esmalt Saaremaale, seejärel levib üle kogu Eesti

Katriin Tralla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu.
Lumesadu. Foto: Liis Treimann

Vihma- ja lörtsisadu jõuab eeloleval ööl esmalt Saaremaale, Liivi lahe ümbrusse ja Eesti lõunaserva ning laieneb hommikuks üle Eesti.

Homme liigub madalrõhkkond Kesk-Euroopast Leedu poole ja laieneb servaga Eesti kohale. Vihma- ja lörtsisadu jõuab esmalt Saaremaale, Liivi lahe ümbrusse ja Eesti lõunaserva ning laieneb hommikuks üle Eesti. Päeval sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Kagutuul on suurema osa ajast tugev, puhanguid on 12, rannikul 15 m/s, päeval Liivi lahe ümbrusest alates nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, saarte rannikul kuni +5, päeval 1 kuni 3, saarte rannikul kuni 6 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond üle Peipsi ümbruse Laadoga poole ja selle lääneservas sajab meil aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Öösel tuul rahuneb ja puhub valdavalt idakaarest, päeva jooksul pöördub järk-järgult läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +2, saarte rannikul kuni +5, päeval 1 kuni 6 kraadi. Kolmapäeval algab ka veetaseme tõus.

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub ja hääbub. Sajuhooge on kohati. Läänekaare tuul on mõõdukas, sisemaal võib vaibuda. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, saarte rannikul kuni +5, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Reedene prognoosväli on tavapärasele Läänemere ümbruse sügisilmale sarnane. Skandinaaviasse jõuab madalrõhkkond ja selle serv laieneb üle Läänemere ümbruse, tõstab lõuna- ja edelatuule tugevaks ja toob päevaks vihma. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, saarte rannikul kuni +6, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles