Ilmaprognoos lubab järgnevateks päevadeks päikest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesetõus Matsalus Kloostris kasari jõe luhal.
Päikesetõus Matsalus Kloostris kasari jõe luhal. Foto: Raigo Pajula

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt püsib ilm tuleva nädala keskpaigani vahelduva pilvisusega sajuta ning vahelduseks kõledatele ilmadele on oodata ka päikest.

Skandinaavia põhjatipus asetsev kõrgrõhkkond laskub veidi lõuna poole. Ukraina-Valgevene piirile jõudnud madalrõhkkond on aga väheliikuv. Nende kahe vastastikusel survel püsib tuul Eestis puhanguline, sadu oodata siiski ei ole ja õhutemperatuur jääb valdavalt alla 10 kraadi.

Ööl vastu esmaspäeva tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub ida- ja kirdetuul 7-12, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni 5, rannikul kuni 8 kraadi. Päeval puhub idatuul 7-12, rannikul puhanguti kuni 18 m/s, õhtul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 7-10 kraadi.

Teisipäeval puhub ida- ja kirdetuul 5-10, rannikul puhanguti 14 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 6-9 kraadi. Kolmapäeval peaks ilm terves Eestis tulema päikesepaisteline ja kuiv. Puhub idakaare tuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on 6 kuni 9 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles