Nädalavahetus tuleb suurema sajuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Madalrõhkkonna jõud raugeb, tugevnev kõrgrõhkkond peletab sajupilved taas eemale ning nädalavahetus ja ka uue nädala algus tulevad suurema sajuta.

Homme on veel kohatiste vihmahoogude võimalus eelkõige Virumaal, aga ka Saare- ja Pärnumaal. Sooja tuleb 11–14 kraadi.

Pühapäevaks tugevneb kõrgrõhuala, mis tuleb Eesti kohale ja jääb ka esmaspäeval meie külje alla, hoides ilma suurema sajuta. Tuul vaibub. Vaikse ilmaga sügisesel kõrgrõhkkonnal võib aga pilvede hajutamiseks jõudu napiks jääda ja seetõttu ilusat päikesepaistelist ilma loota ei saa. Kui öösiti taevas selgemaks tõmbub, siis langeb temperatuur õhus 1–6, maapinnal kuni miinus kahe kraadini, rannikul on sooja kuni 11 ning päeval 12–16 kraadi.

Teisipäeva öö püsib kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on 3–8, maapinnal võib langeda nulli lähedale, rannikul on sooja kuni 12 kraadi. Päev püsib samuti sajuta ja rahulik. Sooja tuleb 13–16 kraadi. Õhtul hakkab edela- ja lõunatuul aga tugevnema – nõnda annab endast märku Norra merele jõudev aktiivne madalrõhkkond.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkond servaga üle Eesti. Öö on veel põhiliselt sajuta ning vaid saartele võivad jõuda vihmapilved. Päeva peale liigub tihe sajuala ka mandrile. Edela- ja lõunatuul tugevneb sisemaal iiliti 15, rannikul 20 m/s, vastu Läänemerd võivad puhangud ka üle 20 m/s tõusta. Sooja on öösel 5–10, saartel ja rannikul kuni 13, päeval 11–15 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit võimsa madalrõhkkonna lõunaserv. Tänastel andmetel on öö vihmane ning väga tugeva edela- ja läänetuulega. Päeval tuul pisut nõrgeneb ja tihedam pilvemass eemaldub, kuid hoovihma võimalus püsib. Samas tuleb arvestada, et kui madalrõhkkonna liikumiskiirus ja -suund muutuvad, siis võib ka sajuala jõudmine ja eemaldumine ajaliselt varasemaks või hilisemaks nihkuda. Sooja tuleb öösel 6–11, rannikul kuni 14, päeval 13–15 kraadi.

Reedeks liigub kiires läänevoolus Atlandilt uus madalrõhkkond Läänemere maade kohale. Ookeanilt ammutatud soojus ja niiskus annab suure energiapagasi ning tõenäoliselt on õhukeeris taas aktiivne, tõstab tuule uuesti tugevaks ja toob vihma. Sooja on öösel 5–10, rannikul kuni 14, päeval 12–14 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles