Ilm läheb homsest märksa jahedamaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm läheb jahedamaks.
Ilm läheb jahedamaks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Reede päeval Eesti kohale kanduv jahe õhumass jääb siia pikemaks. Sooja tuleb lähipäevadel vaid 12-17 kraadi ning öösiti võib temperatuur maapinna lähedal kohati null kraadi lähedale langeda.

Reede öösel riivab Eestit idapoolse madalrõhkkonna lohk ning kohati võib hoog vihma tulla. Päeval kannab mõõdukas põhja- ja kirdetuul Eesti kohale jahedama õhu ning päevamaksimumid tõusevad 15 kraadi ümbrusesse. Suuremat sadu ei tule, kuid mõnes kohas võib vihma sadada. Puhub põhja- ja kirdetuul 3–9, ennelõunal põhjarannikul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on 13 kuni 16 kraadi.

Nädalavahetusel Skandinaavia ja Soome kohal tugevnev kõrgrõhuala laieneb üle Eesti ja selle serva mööda jätkub põhjakaarest külma õhu sissetung Eestisse. Laupäeval ja pühapäeval on ilm enamasti sajuta. Pilvi on aga enam ja pole ka välistatud üksikud vihmahood. Kirdetuul nõrgeneb ja pühapäevane ilm on rahulik. Õhutemperatuur langeb öösel 3 kuni 8, selgema taeva all maapinna lähedal 0 kraadini, rannikul on sooja kuni 13, päeval tõuseb päikeselisemates paikades 15 kraadi ümbrusse. Seal, kus jääb püsima madal pilvekiht, tuleb sooja vaid 12 kuni 13 kraadi.

Uue nädala alguses liigub kõrgrõhkkond Läänemere kohale ja selle ümbruses on ilm suurema sajuta. Öösel langeb temperatuur 3 kuni 8, maapinna lähedal 0 kraadi ümbrusse, rannikul on soojem. Päeval tuleb sooja 12 kuni 16 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles