Algav nädal tõotab tulla sajuta

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened
Seened Foto: Kersti Laineste

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt on suurem osa nädalast sajuta, kuid õhutemperatuur muutub päev-päevalt jahedamaks.

Homme tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta ning laialdaselt selge taevaga. Öösel ja hommikul on udulaamasid enam Lääne-Eestis. Tuul puhub öösel läänest ja loodest, päeval põhjakaarest ning on mõõdukas, Virumaal ja Peipsi järvel tugevam, puhangud ulatuvad kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 14, päeval 16 kuni 20 kraadi.  

Kolmapäevaks (14.09.) kandub kõrgrõhuala Eesti kohale ja selle servas on meie ilm sajuta. Tuul on võrdlemisi nõrk, öösel on valdavaks põhjakaare, päeval aga muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi.  

Neljapäev (15.09.) püsib kõrgrõhuala mõjualas sajuta ja vaikne. Arvestada tuleks jaheda õhumassi ja taimede kõrgusel öökülmaohuga, õhus langevad sisemaal minimaalsed näidud 4 kuni 5 kraadini, maapinnal aga võivad 0 kraadini langeda, rannikul kuni 14, päeval tõuseb 17 kuni 19 kraadini.  

Reedel (16.09.) kujuneb ulatuslik kõrgrõhuvöönd Botnia lahelt üle Läänemere ümbruse Musta mere poole. Ilm on meil sajuta, kuid idapoolse madalrõhkkonna mõjul võib pilvi enam olla. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 14, päeval 13 kuni 17 kraadi.  

Laupäeval (17.09.) laieneb põhjapoolse kõrgrõhkkonna edelaserv üle Soome lahe ja püsib ka pühapäeval (18.09.) Eesti kohal. Ilm on ikka sajuta, aga pilvi võib enam olla. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb, laupäeva päeval ja ka pühapäeva öösel ulatuvad puhangud 14 m/s. Õhutemperatuur langeb öösel 4 kuni 9, selgema taeva all maapinna lähedal 0 kraadini, rannikul on sooja kuni 14, päeval tõuseb päikeselisemates paikades 15 kraadi ümbrusse, kus aga madal pilvekiht püsima jääb, siis võib jääda vaid 13 kraadi lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles