Nädalavahetus tuleb soe, eriti ilus ilm on pühapäeval

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseline ilm.
Päikeseline ilm. Foto: SCANPIX

Kui kõrgrõhkkond Eestist lääne poole nihkub, siis on laupäev jahedavõitu, ent ida poole taanduva kõrgrõhkkonna korral saab valitsevaks lõunakaarest saabuv soe. Pühapäevane ilm tuleb praeguse prognoosi kohaselt aga kindlasti ilus ja soe.

Kõrgrõhuala jääb Läänemere ümbrusse tiirlema ja hoiab ilma suurema sajuta. Temperatuurikõver jätkab tõusude ja langustega. Pikemaks venivad ööd lasevad õhul enam langeda, päevasoe sõltub aga pilvkattest ja muidugi õhumassist.

Kui kõrgrõhkkond Eestist lääne poole nihkub, siis pääseb loodevoolus Eestisse jahedus, ida poole taanduva kõrgrõhkkonna korral aga saab valitsevaks lõunakaarest saabuv soe.

Laupäev tuleb pilvise taevaga, Põhja-Eestis võib kohati ka veidi vihma sadada. Edela- ja läänetuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur tõuseb 19–22 kraadini.

Pühapäeva ööl vastu laupäeva tekib udulaamasid. Päeval võib laiguti pilvekiht taevasse ilmuda, aga ilm püsib sajuta. Õhutemperatuur on öösel 8–12, rannikul kuni 15, päeval aga koguni 20–24 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles