Homme on kohati vaid 15 kraadi sooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm
Vihmane ilm Foto: SCANPIX

Homne päev tõotab ilmateenistuse prognoosi kohaselt tulla üsna hall ja vihmane.

Läänemere õhuruumi läbinud tsüklon eemaldub Venemaa põhjaaladele ja tõmbab kaasa ka sajupilved. Ennelõuna on veel tihedalt vihmahooge. Keskpäeva paiku tõmbub saartel taevas juba heledamaks, pärastlõunal ka mandril lääne poolt alates sadu järk-järgult lakkab.

Ilm on homme pilves selgimistega, sajab hoovihma, ent õhtuks tõenäoliselt sadu lakkab. Puhub loode- ja läänetuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s.

Õhutemperatuur on 15–18 kraadi. Jahedam on Järvamaal, pisut soojem Raplamaal ja Valgamaal.

Kolmapäevast läheb jälle soojemaks. Balti riikide kohal tugevneb kõrgrõhuhari, ent kuna nii Skandinaavia kui ka Soome jäävad madalrõhuala mõjusfääri, siis üksikud vihmahood on ikka võimalikud. Tuul puhub läänekaarest ja on puhanguti tugev veel öö hakul ning seejärel rahuneb, õhtul hakkab saartel taas edelatuul tugevnema. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, rannikul 15 kraadi ümber, päeval aga 18-21 kraadi.

Neljapäeval koondub kõrgrõhkkond Venemaa kohale, Skandinaavia poolt aga avaldab survet madalrõhuala. Kahe rõhuala piirimail tugevneb meil edelatuul. Öö on sajuta, päeval on taas sajuhoogusid üle Eesti. Edelavoolus saabuv õhumass on võrdlemisi soe ja temperatuur on öösel 9 kuni 13, rannikul 15 ja päeval 19 kuni 22 kraadi.

Reede ööks pilved hõrenevad ja suuremat sadu ei tule. Päeval riivab Eestit madalrõhulohk, rünksajupilvede arenguks on tingimused soodsamad ning vihmahood väga tõenäolised. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, päeval on tugevamaid puhanguid ning pöördub saartest alates loodesse. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval aga 16 kuni 20 kraadi.

Laupäeval laieneb Kesk-Euroopa kohalt kõrgrõhuala üle Balti riikide. Pilved hõrenevad ja ilm on sajuta. Tuul puhub läänekaarest ja jääb nõrgaks. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 14, päeval 15 kuni 18 kraadi. Pühapäeval muutub ilm taas soojemaks, kui õhusooja tuleb praeguse prognoosi kohaselt 16 kuni 21 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles