Ilm muutub aina soojemaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad Viljandi järve ääres.
Päevitajad Viljandi järve ääres. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on lähipäevadel oodata kuni 25 kraadi sooja, siin-seal püsib hoovihma võimalus.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhuala serv Eestini ning öö ja ennelõuna on sajuta, kuid võib esineda udu. Pealelõunal suureneb Soome poolt madalrõhulohu mõju, lisandub pilvi ja Põhja-Eestis sajab õhtu eel mitmel pool hoovihma. Väiksem on sajuvõimalus Lõuna-Eestis. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 11, rannikul jääb 15 kraadi ümbrusse, päeval tuleb sooja 19 kuni 23 kraadi.

Reede öö ja ennelõuna on eemalduva madalrõhulohu mõjul vihmased, eriti just Põhja- ja Ida-Eestis. Päeval saavutab ülekaalu Valgevene kõrgrõhuala mõju, kuid Põhja-Eestis on vihma võimalus jätkuvalt üle 50 protsendi, Lõuna-Eestis on ilm enamasti sajuta. Tuul puhub valdavalt läänest ja edelast ja on öösel mõõdukas, päeval tugevneb edelatuul 10, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Laupäeval liigub Skandinaaviast Botnia lahele jõudnud madalrõhkkond edasi Soome. Edelatuul tugevneb veelgi, puhanguid on 15 m/s. Pole välistatud, et Soome lahe ümbruses tõuseb tuul 18 m/s. Tihedam sajutsoon liigub tõenäoliselt üle Soome, kuid madalrõhuala servas võib siiski areneda hoovihmapilvi. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 17, päeval 18 kuni 24 kraadi.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele, kõrgrõhkkonna mõju veidi tugevneb ja õhutemperatuur muutub jahedamaks. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul, vaid põhjarannikul ulatuvad puhangud öö hakul veel 17 m/s. Öösel tuleb sooja 9 kuni 12, rannikul kuni 15 kraadi, päeval tõuseb 20 kraadi ümbrusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles