Ilmateenistus lubab nädala lõpuks Eestisse 25 soojakraadi (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse andmetel püsib selle nädala esimeses pooles jahe ja sajuhoogudega ilm, kuid nädala lõpuks ilm paraneb ning nädalavahetusel võib tulla kuni 25 soojakraadi.

Teisipäeval jõuab Kesk-Venemaalt Karjalasse madalrõhuala ja selle edelaservas on Eestis päev vihmane. Öösel põhjarannikult hoovihmana algav sadu muutub päeval tihedamaks ja laieneb üle maa, kohati on sadu tugev ja esineb äikest. Sisemaal puhub läänekaare tuul 4-10, saartel ja rannikul loode- ja põhjatuul 7-12, puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6-11, rannikul kuni 15 kraadi, päeval 13-17 kraadi.

Kolmapäevaks liigub madalrõhuala kese Eesti kohale. Sajab vihma. Puhub idakaare tuul 4-10, saartel ja rannikul kirde- ja põhjatuul 7-12, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10-15, päeval 13-17 kraadi.

Neljapäeval madalrõhuala kese eemaldub Läänemerele, kuid selle idaservas püsib meil sagedaste vihmahoogudega ilm. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 10-14, päeval 17-19 kraadi.

Reedeks madalrõhuala kese eemaldub veelgi ja ida poolt suureneb kõrgrõhuala serva mõju, kuid see ei jaksa vihmapilvi veel hajutada. Nii tuleb Lääne-Eestis jätkuvalt leppida vihmahoogudega, Ida-Eestis on vihmasabinaid hõredamalt. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9-14, päeval 17-21 kraadi.

Laupäeval on ülekaalus kõrgrõhuala idaserva mõju, kuid see on nõrk ja niiskust on õhus palju, nii tuleb arvestada hoovihmaga. Sajuvõimalus väheneb 25-50 protsendini. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10-15, päeval 18-23 kraadi.

Pühapäeva ennelõuna peaks mööduma kõrgrõhuala servas ja sajuta, kuid pärastlõunal sirutub Läänemerelt meile madalrõhuala serv ja mitmel pool sajab hoovihma, õhtuks jõuab saartele juba uus sajuala. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10-15, päeval 19-25 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval on Eestis võrdsed võimalused nii läänepoolse madalrõhuala laienemisele kui ka edela-kirdesuunalise kõrgrõhuvööndi püsimisele. Vastavalt sellele milliseks kujuneb baariline väli, tuleb ilm kas vihmane ja jahe või kuiv ja soe.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles