Lõuna-Eesti randades on kõige soojem suplusvesi

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad nautimas palavat suvepäeva ja rannavõlusid.
Suvitajad nautimas palavat suvepäeva ja rannavõlusid. Foto: Arvo Meeks

Kõige soojem suplusvesi on Lõuna-Eestis. Nii Põlva järves, Võrumaal asuvas Tamula järves kui ka Otepääl Pühajärve rannas on veetemperatuur 24 kraadi.

Elvas Verevi rannas, Viljandi järves ja Kubija järves on veetemperatuur 23 kraadi. Ka Narvas asuvas Joaoru rannas saab supelda 23 kraadises jõevees.

Põhja-Eesti kõige soojem suplusvesi on Harku järves, kus on temperatuur 23 kraadi. Kõige soojem merevesi on Stroomi rannas, kus on veetemperatuur on 22 kraadi. Tallinas saab supelda veel Pirita ja Pikakari rannas, kus on veetemperatuur on 19 kraadi ning Kakumäe rannas, kus veetemperatuur on 18 kraadi.

Türi järves on küll 21 kraadi sooja, kuid lehvib kollane lipp. Tartus võib rahulikult supelda Anne kanalis, kus veetemperatuur on 22 kraadi. Emajõe vaba – ja linnaujulas lehvib punane lipp ning vette minna ei tasu.

Haapsalus Paralepa rannas on veetemperatuur 21 kraadi. Suvitajad suvepealinnas Pärnus saavad supelda 21 kraadises merevees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles