Ilmatark Marguse talveennustus on siiani täppi läinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu
Lumesadu Foto: Toomas Huik / Postimees

Saarlane Margus Arge ennustas oktoobrikuu keskel Maalehe veergudel, et väga külma talve ei tule, aga tuleb rohkesti lund, praegu lubab ta, et veel pool lund on taevas.

Meie Maa 15. oktoobri numbris ennustas Margus, et seekord väga külma talve ei tule: «Selline tavaline talv, isegi pehmevõitu, aga rohkelt võib tulla sademeid, just lumena,» kirjutab Meie Maa.

Novembrikuu esimese poole ennustas Margus soojaks ja lubas, et kuu keskel läheb külmaks ja hakkab tuiskama, detsembrisse lubas ta samuti lund ja mitte liiga palju külma. «Jaanuaris aga võib pöörata sulale ja siis võib ka paar tormist tsüklonit meist üle käia,» ennustas ta siis.

Pool lund veel taevas

Marguse ennustuse kohaselt pidid talve kõige külmemad päevad tulema jaanuari teises pooles ja mees ei välistanud isegi 35 külmakraadi. «Nüüd ütlen, et sellist külma siiski ei tule,» täpsustas Margus Arge eile.

«Veebruarikuuks ennustasin oktoobris, et peaks tulema selgem ja päikselisem periood, see paistab niimoodi ka minevat. Luban, et pool lund on veel taevas. See hakkab tulema veebruarikuu lõpus, märtsi esimeses pooles,» kordas Margus eile.

Oktoobrikuises ennustuses pakkus ta rohket lumesadu märtsis ja aprilliski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles