Ilm muutub päev-päevalt soojemaks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel tuleb mõnus rannailm.
Reedel tuleb mõnus rannailm. Foto: Ants Liigus

Nädala lõpus võib tulla isegi kuni 26 kraadi sooja, kuid õhumass on soe ja niiske, mis tähendab, et suureneb ka äikeseoht, seisab ilmateenistuse nädalaprognoosis.

Neljapäeval (21.07.) jääb kõrgrõhkkonna kese Põhjamere kohale, kuid samal ajal katab Ukrainast saabuva uue madalrõhuala loodeserv Eesti. Pilvi on rohkesti. Öösel sajab hoovihma peamiselt Ida-Eestis, ennelõunal Lääne-Eestis. Õhtuks jõuab Kagu-Eestisse uus ports sajupilvi. Puhub põhja- ja kirdetuul 5-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Reedel (22.07.) ilmakaardil muutusi pole, jätkuvalt oleme madalrõhuala kauges loodeservas. Kohati sajab hoovihma, kuid sajuvõimalus on suurem (50-75 protsenti) Lõuna- ja Ida-Eestis. Puhub mõõdukas põhja- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 17, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Laupäevaks (23.07.) madalrõhuala kese eemaldub veelgi. Mitmel pool püsib suur tõenäosus hoovihmale, kuid sajuhulgad on väikesed. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 17, päeval 20 kuni 26 kraadi.

Pühapäevast kolmapäevani jääme väheaktiivsesse rõhuväljas, kus õhumass on niiske, soe ja ebapüsiv. Päevasel ajal arenevad mitmel pool rünksajupilved ja on äikest. Äikesepilvedega võivad kaasneda kohati tugev vihmasadu ja rahe ning esineda tugevad tuulepuhangud.

Pühapäeval (24.07.), esmaspäeval (25.07.), teisipäeval (26.07.) ja kolmapäeval (27.07.) sajab öösel kohati, päeval mitmel pool hoovihma ja on äikest. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, kuid äikesega võivad kaasneda tugevad tuulepuhangud. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 18, päeval 22 kuni 28 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles