Kõige soojem suplusvesi on Lõuna-Eestis

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Viljandi rand.
Suvine Viljandi rand. Foto: Valdo Ots

Kõige soojem järvevesi on Elvas Verevi rannas, kus on veetemperatuur 23 kraadi, millele järgnevad 21 kraadiga Kubija, Põlva ja Viljandi järved.

Võrumaal asuvas Tamula järves ning Otepääl Pühajärve rannas on veetemperatuur 20 kraadi.

Põhja-Eesti kõige soojem merevesi on Stroomi rannas, kus temperatuur on 19 kraadi. Pirita ja Kakumäe rannas on 17 kraadi ning mastis lehvib kollane lipp. Pikakari rannas on 17 kraadi ning lehvib samuti kollane lipp. Supelda saab ka Harku järves, kus vesi on 21 kraadi. Türi järvevesi on 19 kraadi.

Haapsalus Paralepa rannas on veetemperatuur 18 kraadi, suvepealinna rannas lehvib aga kollane lipp ning vesi on 17 kraadi.

Tartu kõige soojem supluskoht on küll Anne kanal, kuid rannas lehvib punane lipp. Seetõttu tuleks sealkandis ujuda hoopis Emajõe vabaujulas, mis on praegu suplemiseks ohutu. Tartu Emajõe linnaujulas lehvib kollane lipp ning temperatuur on 19 kraadi.  

Viljandi järvevesi on 21 kraadi ning Paala järves on 20 kraadi.

Narvas saab supelda Joaoru rannas, kus veetemperatuur on 20 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles