Alanud nädal tuleb jahe ja vihmane

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irina Mägi

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb alanud nädal vihmane, tuuline ja jahe.

Homseks liigub madalrõhkkond Peipsi tagant üle Peterburi Soome kaguossa, muutub ägedamaks ja areneb välja kõrgetesse õhukihtidesse. Öösel sajab üksikutes kohtades vihma, päev on sajuhoogudega ja kohati võib olla äikest. Puhub tugev edela- ja läänetuul puhanguti 14, Soome lahe ääres kuni 18 m/s. Sooja on öösel 9–14 ja päeval 16–21 kraadi.

Kolmapäeval jääb madalrõhkkond Soome kohale tiirlema ja selle servas on sajuhooge öösel harvem, päeval aga laialdaselt. Edela- ja läänetuul on keskpäevani tugev, pärastlõunal rahuneb. Sooja tuleb öösel 8–13 ja päeval 18–21 kraadi.

Neljapäevaks saab madalrõhkkond energiat juurde ja muutub uuesti ägedamaks. Öösel on vihmahooge hõredamalt, hommikul muutub sadu laialdasemaks ja päev on vihmane, kohati võib sadu olla tugev. Ka tuul on taas tugevam, sisemaal puhub edelatuul puhanguti 15, rannikul lääne- ja loodetuul puhanguti 20 m/s. Sooja on öösel 7–12 ja päeval 14–18 kraadi.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Lapimaa poole, kuid Eesti jääb ikka selle edela-lõunaserva mõjusfääri. Hoovihma sajab hõredamalt ja harvemini ning sajuhulk ei ole enam suur. Läänekaare tuul on öö hakul veel tugev, seejärel tasapisi nõrgeneb ja vaid Soome lahe ääres võib veel võrdlemisi tugev olla. Sooja tuleb öösel 8–13, päeval 17–21 kraadi.

Laupäeval madalrõhkkond nõrgeneb, kuid selle äärmise edelaserva mõjul on õhumass Eesti kohal endiselt ebapüsiv. Öösel on üksikuid vihmahooge, kuid päeval arenevatest rünksajupilvedest tuleb sajuhooge laialdasemalt. Lääne- ja loodetuul on mõõdukas, kuid Soome lahe ääres võivad puhangud ulatuda ikka 15 m/s. Sooja on öösel 7–12 ja päeval 17–21 kraadi.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Hoovihma sajab kohati ja enamasti Mandri-Eestis, kusjuures saju tõenäosus on suurem idapoolsetes maakondades. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja tuleb öösel 8–13 ja päeval 19–23 kraadi.

Esmaspäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Päeval jõuab Stockholmi lähedale uus madalrõhkkond ja selle sajuhood laienevad üle mere. Sooja on öösel 8–13, päeval 17–20, Ida-Eestis kuni 23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles