Nädalavahetus algab vahemerelise kuumusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palava ilmaga on oluline jälgida, et tarbiksid piisavalt vedelikke.
Palava ilmaga on oluline jälgida, et tarbiksid piisavalt vedelikke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lähinädala ilm stabiilsust ei paku, alustuseks aga jõuab homme lõunavoolus Eestisse vahemereline kuumus.

Päike aitab jõudsalt kaasa kõrvetada, sest saju võimalus on võrdlemisi väike. Üksnes homme õhtu poole areneb mõni kopsakam pilverünk, mis sajuhoo annab. Õhusooja tuleb 25–29 kraadi, paigus, kus ilm püsib suurema osa ajast päikeselisena, võivad maksimumid veel kraad-paar kõrgemale tõusta. Meremõjuga rannikul jääb temperatuur aga 20 kraadi ümbrusse.

Pühapäeval toimub muutus, sest Eesti kohale liigub madalrõhulohk. Öösel pilvisus tiheneb ja saartelt alates hakkab vihma sadama. Päev on pilvine. Aeg-ajalt sajab vihma ja on äikest ning mõnes kohas on sajuhood tugevad. Tuul pöördub lääne poolt alates lõunakaarest läänekaarde ja on mõõduka tugevusega, äikesepilvede all võib olla tugevaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösel 16–21 kraadi, päeval asendub lääne pool õhumass jahedamaga ja sooja on 17–22, Ida-Eestis üle 25 kraadi.

Uuel nädalal on Läänemere ümbruses valdavaks värskendav parasvöötmeline õhumass. Aeg-ajalt lisandub niiskust ning pikemale kuivemale perioodile paraku loota ei saa.

Esmaspäeva öösel sajab eemalduva madalrõhulohu järel hoovihma ja sajuhood võivad veel tugevad olla. Päevaks õhurõhk veidi tõuseb, kuid tõenäoliselt ei suuda rünksajupilvede arengut pärssida ja siin-seal sajab ka hoovihma. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10–15, päeval 18–21 kraadi.

Teisipäeva öö on suurema sajuta. Päeval on madalrõhkkonna mõju taas tugevam ja saju võimalus tõuseb uuesti üle 50–60 protsendi. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 8–14, päeval 16–21 kraadi.

Kolmapäeva öösel on sajuhooge harvem, päeval aga laialdaselt. Õhutemperatuur on öösel 7–11, rannikul paar kraadi enam, päeval aga 16–21 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja sajuhooge on kohati. Puhub võrdlemisi tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 7–12, päeval 17–22 kraadi.

Reedel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Öö on enamasti sajuta ja selge taevaga. Päeval laieneb Läänemerele madalrõhulohk, selle servast lisandub ka meile pilvi ja saju võimalus suureneb. Õhusooja on öösel 8–13, päeval 17–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles