Alanud nädal tuleb vihmane, kuid soe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb alanud nädal mõõdukalt soe, samas sajab nii mõnelgi päeval hoovihma.

Teisipäeva öösel sajab eemalduva madalrõhulohu mõjul veel idapoolsetes maakondades hoovihma. Päev on tõusva õhurõhu foonil suurema sajuta, kuid siiski ei välista see üksikute hoogsajupilvede kujunemist. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 10–15 ja päeval 19–24 kraadi.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja rahulik. Päeval liigub Läänemerele madalrõhulohk ja selle servast jõuab ka meile hoogsajupilvi. Puhub mõõdukas edela- ja lõunatuul. Sooja tuleb öösel 8–13, meretuulega rannikul üle 15, päeval 18–23 kraadi. Ida-Eestis võib õhutemperatuur tõusta paar kraadi kõrgemale.

Neljapäeval suureneb läänepoolse madalrõhkkonna mõju. Öösel on kohati vihmahooge, päeval on sajuhoogude tõenäosus kõikjal märksa suurem. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja tuleb öösel 9–14 ja päeval 20–26, meretuulega rannikul kuni 18 kraadi.

Reedel nihkub Eesti kohale lõuna poolt lähenev madalrõhuvöönd. Sajab hoovihma ja võib olla äikest. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Sooja tuleb öösel 11–16 ja päeval 18–23, Ida-Eestis võib temperatuur tõusta 24–29 kraadini.

Laupäeval on mõjusam kõrgema rõhuga foon ja sajuvõimalus on väiksem. Õhtul aga läheneb merelt madalrõhulohk ja Lääne-Eestis vihmavõimalus suureneb. Tuul puhub öösel läänekaarest ja on tuntav, päeval pöördub lõunakaarde ja lääne poolt alates tugevneb. Sooja tuleb öösel 9–14, Ida-Eestis kuni 18, päeval 21–26 kraadi.

Pühapäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes hoovihmadega. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval läänekaarest ja on tuntav. Sooja tuleb öösel 12–17, päeval 18–23 kraadi. Kui Eesti idaserva ulatub veel väga soe õhumass, siis tõusevad päevased maksimumid üle 25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles