Jaanilaupäeval võib vihma sadada vaid Põhja-Eestis (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest, et eelmise aasta jaanilaupäeval läks tavapäraselt vihmavarje vaja, annab tunnistust Viljandi järve ääres jaanitulel tehtud pilt.
Sellest, et eelmise aasta jaanilaupäeval läks tavapäraselt vihmavarje vaja, annab tunnistust Viljandi järve ääres jaanitulel tehtud pilt. Foto: Marko Saarm

Ilmateenistuse nädalaprognoos näitab, et homsel jaanilaupäeval on Põhja-Eestis sajuvõimalus kuni 50 protsenti, mujal Eestis on tõenäosus väiksem. Reede päeval on hoovihma võimalus märksa suurem.

Neljapäevaks jääme kõrgrõhkkonna põhjaserva. Samas ulatub Skandinaaviast Soome soe front ja selle mõju võib ulatuda ka Soome lahe lõunarannikule. Seoses sellega on päeval Põhja-Eestis hoovihmavõimalus 30 kuni 50 protsenti, mujal Eestis on sajuvõimalus väiksem, õhtuks sajuvõimalus väheneb. Puhub mõõdukas ja nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8–13, päeval 19–25 kraadi.

Reedel eemaldub kõrgrõhuala kese kagusse ja soe front koos pilvemassiiviga liigub Eestile lähemale. Päeva jooksul suureneb hoovihma võimalus Lääne- ja Põhja-Eestis 60-80 protsendini, Kagu-Eestis on sajuvõimalus alla 25 protsendi. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, pealelõunal pöördub tuul lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel 10–15, päeval 19–25 kraadi. Õhuvool pöördub lõunasse ja õhtuks saabub lõunast soojem õhumass.

Laupäeval jääme kõrgrõhuala loodeserva. Öösel võib veel kohati hoovihma sadada, päev tuleb sajuta. Kõrgrõhuala lääneservas ja läheneva madalrõhuala ees jõuab Eestisse väga soe õhumass. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 13–17, päeval 24–30 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhuala eemaldub kagusse ja Läänemerelt liigub madalrõhulohk Eesti suunas. Öö ja ennelõuna on sajuta, kuid pealelõunal suureneb saartel vihma ja äikesevõimalus ning õhtul sajab mitmel pool hoovihma ja on äikest. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul, kuid äikesepilvede all võib olla tugevaid üle 20 m/s puhanguid. Sooja on öösel 14–19, päeval 25–30 kraadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles