Suur kuumus läheneb (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum ilm.
Kuum ilm. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Ilmateenistuse nädalaprognoos näitab endiselt, et pühapäeval tuleb Eestis palav ilm ja sooja on kuni 32 kraadi.

Homme madalrõhulohk eemaldub ja lõuna poolt laieneb meile kõrgrõhuala serv. Kesknädalal vihmahoogude võimalus väheneb, kuid kõrgrõhuala põhjaservas puhub veel tuntav edela- ja läänetuul, seda just Soome lahe rannikul. Õhusooja juurde tulemas pole ja nii tuleb hakkama saada 20 kraadi lähedase päevasoojaga.

Kolmapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 5–11 m/s. Õhutemperatuur on 17–23 kraadi.

Neljapäevaks jääme kõrgrõhkkonna põhjaserva. Samas ulatub Skandinaaviast Soome soe front ja selle mõju võib ulatuda ka Soome lahe lõunarannikule. Seoses sellega on päeval Põhja-Eestis hoovihmavõimalus 30–50 protsenti, mujal Eestis on sajuvõimalus väiksem, õhtuks sajuvõimalus väheneb. Puhub mõõdukas ja nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 7–12, päeval 19–25 kraadi.

Reedel eemaldub kõrgrõhuala kese kagusse ja soe front koos pilvemassiiviga liigub Eestile lähemale. Päeva jooksul suureneb hoovihma võimalus Põhja-Eestis 50 kuni 60 protsendini. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, pealelõunal pöördub tuul lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel 9–14, päeval 20 kuni 26 kraadi. Õhuvool pöördub lõunasse ja õhtuks saabub lõunast soojem õhumass.

Laupäeval jääme idapoolse kõrgrõhuala ja lääne poolse madalrõhuala piirialale. Ilm on peamiselt sajuta. Kõrgrõhuala lääneservas ja läheneva madalrõhuala ees jõuab Eestisse väga soe õhumass. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 13–17, päeval 25– 30 kraadi.

Pühapäeval on Läänemerel madalrõhulohk. Lõunavoolu püsides võib selle liikumine Eesti kohale olla takistatud. Öö on sajuta, päeval läheneb merelt Lääne-Eestisse sajuvöönd. Selle jõudmine mandrile on aga veel küsitav. Juhul kui madalrõhulohk jääb Läänemere kohale, on pühapäeval meil palav ilm. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul ja sooja tuleb 27–32 kraadi, kui aga madalrõhulohk liigub edasi ida poole, siis laieneb ka sajuala ja äikepilved üle Eesti ning õhutemperatuur langeb 17 kuni 24 kraadini, vaid Ida-Eestis on sooja 27–30 kraadi. Puhub tugev edelatuul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles