Nädalalõpp toob kuni 25-kraadise sooja, kuid ka vihma ja äikese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Homne päev peaks olema soe ja kuiv, kuid õhtul on oodata tugevaid sajuhooge ja suure tõenäosusega tuleb ka äikest. Nädalavahetus tuleb reedesest pisut jahedam ja vihmahoogudest pole ka siis pääsu.

Homme ennelõunal on Eesti kohal lauge kõrgrõhuhari, pärastlõunal aga saabub Kesk-Euroopast Läänemerele niiske madalrõhkkond ja pilvisus tiheneb. Pöörisega seotud vihmapilved levivad Eesti edela- ja lõunaosast kirde suunas.

Õhtul laieneb sadu üle Eesti ja muutub intensiivseks. Puhub kagu- ja idatuul 3–9 m/s, õhtul tugevneb tuul rannikul puhanguti 14 m/s. Suure tõenäosusega paugub ka pikne.

Õhusooja tuleb 20-25, rannikul kohati 18 kraadi.

Laupäeval on ilm enamasti pilves ning aeg-ajalt sajab vihma. Kohati on äikest ja sadu võib olla tugev. Sooja tuleb 14-20 kraadi. Pühapäeval sajab samuti mitmel pool hoovihma. Õhusooja on aga pisut rohkem - 17 kuni 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles