Vale ilmaprognoosiga hädas Kuressaare kaalub ilmajaama soetamist (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare jahisadam.
Kuressaare jahisadam. Foto: Küllike Rooväli

Kuressaare linnavalitsus võtab arutada võimaluse, et soetada ise ilmajaam ja paigutada see linna, et kuvada avalikkusele tegelikke ilmaolusid.

Ajaleht Saarte Hääl kuulas maad ja sai kinnitust, et Kuressaare täpse ilmanäidu organiseerimine poleks kohalikule omavalitsusele või näiteks turismiorganisatsioonile teab mis suur ja kallis ettevõtmine.

Aastaid on räägitud, et ilmateenistus esitleb Roomassaare ilma Kuressaare omana ja seega edastatakse avalikkusele hoopis teistsuguseid andmeid, kui linnas ilm tegelikult on, kirjutab Saarte Hääl. Ilmateenistus on öelnud, et nemad põhivõrku ümber ehitama ei hakka ja niipea uusi ilmajaamu rajama ka mitte.

Ajaleht uuris, et kui ilmanäitude probleem on niivõrd suur, kas siis ei oleks võimalik kohapeal näiteks linnavalitsusel omaalgatuslikult usaldusväärseid ilmanäite mõõta. Selgus, et on küll ning ilmateenistus ei välistanud tulevikus ka vabatahtlike ilmavaatlejate andmete kasutamist oma andmevõrgus.

Kuressaare linnapea Madis Kallas ütles Saarte Häälele, et on hea, et olukorra lahendamiseks on reaalsed võimalused. «Kindlasti on Kuressaare linn siin valmis kaasa lööma ja meie jaoks olulist asja ka finantseerima,» ütles linnapea.

Linnapea ütles, et neil on koos volinik Jaanis Priiga järgmiseks nädalaks [alanud nädalaks - toim.] kokku lepitud kohtumine Riigi Ilmateenistuse esindajaga.

«Ma usun küll, et elades tehnika sajandil ei tohiks olla temperatuuri mõõtmine Kuressaares üleliia keeruline ja kulukas ettevõtmine ning olen päris kindel, et lahenduse sellele ka leiame,» märkis linnapea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles