Alanud nädal toob kuni 24 kraadi sooja, vihmahooge ja äikest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neiu vihmasajus.
Neiu vihmasajus. Foto: Tairo Lutter

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb alanud nädalal sooja kuni 24 kraadi, kuid mitte kõik päevad pole päikeselised - oodata on ka vihma, äikest ja tugevat tuult.

Teisipäevaks laieneb Venemaalt Eesti kohale kõrgrõhkkonna serv. Ilm on sajuta, tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarest idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, rannikul 10 kraadi lähedal, maapinnal langeb aga nulli ümbrusse. Päeval tuleb sooja 17 kuni 22 kraadi.

Kolmapäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhkkonna lääneserv. Ilm on sajuta ja rahulik. Päeval suureneb lõuna poolt madalrõhkkonna surve ja kõrgrõhkkonna mõju väheneb. Pilvisus tiheneb ja Kagu-Eestist levib vihmasadu põhja-kirde suunas. Ida- ja kirdetuul tugevneb puhanguti 14 m/s, õhtul võib Soome lahel tuul veel veidi tugevam olla. Õhutemperatuur on 18 kuni 23 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti. Sajab hoovihma ja on äikest. Tuul pöördub idakaarest edelasse ja on sisemaal nõrk, rannikul mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 19 kuni 23, saartel ja läänerannikul kuni 16 kraadi.

Reede öösel on lühiajaliselt mõjusam kõrgrõhuhari. Ilm on suurema sajuta ja rahulik. Päeval liigub Kesk-Euroopast Läänemere äärde «lõunatsüklon». Keskpäeval hakkab Lõuna-Eestis vihma sadama, pärastlõunal laieneb sadu üle Eesti ja muutub intensiivseks, võib olla ka äikest. Õhtul on tiheda saju tõenäosus üle Eesti 75%, kohati kuni 90%. Idakaare tuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhkkond Läänemerelt edasi Soome. Öö hakul sajab tihedat vihma, keskööst alates tuleb sadu hoogudena ja alles õhtul jääb harvemaks. Tuul puhub öösel idast ja kagust, päeval pöördub edelasse ja on väga tugev. Õhutemperatuur on 13 kuni 17 kraadi, päeval saju vaheaegadel tõuseb mõnes kohas paar-kolm kraadi kõrgemale. 

Pühapäevaks madalrõhkkond eemaldub ja veidi kõrgema õhurõhu foonil on kohatisi sajuhooge. Öösel puhub tugev edelatuul, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Esmaspäeval liigub üle Eesti järgmine madalrõhulohk. Sajab hoovihma ning puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles