Uuel nädalal läheb ilm taas soojaks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe ilm Pärnus.
Soe ilm Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehkki 28-kraadist kuumust tõenäoliselt tulemas ei ole, siis tuleval nädalal on soojakraadid veidi suuremad, kuid vihmatõenäosus on jätkuvalt suur, prognoosib ilmateenistus.

Pühapäeval (12.06.) liigub madalrõhkkond Peipsi tagant Peterburi suunas ja selle lääneservas puhub Eestis tugev loodetuul, puhanguid on 15 m/s, Peipsi järvel ja Virumaa rannikul öösel veel 18 m/s. Päeva peale jääb tuul nõrgemaks. Vihma saab öösel suurem osa Eestist, vaid saartel on saju võimalus väiksem. Päeval sajab põhiliselt Ida-Eestis (tõenäosus 75 protsenti), vähem on sajuhooge Kesk-Eestis (tõenäosus kuni 50 protsenti), Lääne-Eesti jääb vihmata (saju tõenäosus ~25protsenti). Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 11, päeval 12 kuni 17 kraadi.

Esmaspäeval (13.06.) ja teisipäeval (14.06.) on kõrgrõhkkonnal veidi suurem mõju ja märkimisväärselt vihma ei lisandu (saju tõenäosus kohati ~25 protsenti). Tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarest idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, rannikul kuni 11, maapinnal langeb 0 kraadi ümbrusse, päeval 15 kuni 19, teisipäeval tõuseb 20 kraadi ümbrusse.

Kolmapäeval (15.06.) katab Eestit kõrgrõhkkonna lääneserv ja ilm on suurema sajuta (saju tõenäosus ~25 protsenti). Tuul puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 18 kuni 22 kraadi. 

Neljapäeval (16.06.) suureneb lõunakaarest läheneva madalrõhkkonna mõju ja saju võimalus suureneb. Kiirema õhuvoolu korral võivad sajupilved juba öösel jõuda, protsessi aeglustumisel saabub vihmasadu alles päeval. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 16 kuni 21 kraadi. 

Reedel (17.06.) libiseb üle Eesti lauge kõrgrõhuhari, aga ilma kuivana see hoida ei suuda ning kohatised hoovihmad on võimalikud. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles