Ilusat suveilma lähipäevil oodata ei ole

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm on jahe ja vihmane.
Ilm on jahe ja vihmane. Foto: Peeter Langovits

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt kandub Eesti kohale uus ports külmemat õhku ning lähipäevil sajab vihma ja puhub tugev tuul.

Ilmateenistuse teatel tugevneb täna pärastlõunal loodetuul puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. On äikeseoht. Samal ajal on meie metsades ka suur tuleoht - äärmiselt tuleohtlikud on Ida-Eesti metsad.

Neljapäeval püsib madalrõhkkond aktiivsena ja liigub Karjala kohale. Selle lääneserva mööda kandub loodevoolus Eesti kohale uus ports külmemat õhku. Öö on selgem ja enamasti sajuta. Päeval püsib loode- ja läänetuul tugev ning sisemaal ulatuvad puhangud 15, rannikul 22 m/s. Eesti kohale kandunud külm arktiline õhumass, pilvine taevas ja tugev tuul ei lase õhutemperatuuril suurt tõusta, jäädes valdavalt 11 kuni 13 kraadi vahele.

Reedel jääb madalrõhkkonna serv Eesti kohale. Öösel on sajuhooge vähem, päeval sajab siin-seal hoovihma. Loode- ja läänetuul nõrgeneb ja pöördub õhtuks idakaarde ning saartel tugevneb uuesti. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, rannikul kuni 11, maapinnal langeb aga 0 kuni -3 kraadini, päeval tuleb sooja 13 kuni 16 kraadi.

Laupäeval saab mõjusamaks lõuna poolt mööduv madalrõhkkond ja selle põhjaserva mööda jõuab ka meile vihmapilvi. Tuul puhub valdavalt kirdest ja põhjast, puhanguid võib olla 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinna lähedal langeb kohati alla 0 kraadi. Päeval tuleb sooja 13 kuni 16 kraadi.

Pühapäeval võib madalrõhkkond püsida aktiivsena ja eemalduda oodatust aeglasemalt Valge mere poole. Sel juhul lisandub loodevoolus nii jahedust kui ka niiskust ning meie ilm on sajuhoogudega. Loodetuul on öösel tugev, päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinnal võib 0 kraadi lähedale langeda. Päeval tuleb sooja 14-17 kraadi.

Esmaspäeval ja teisipäeval on kõrgrõhkkonnal veidi suurem mõju ja märkimisväärselt vihma ei lisandu. Tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarest idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 13 kraadi, ent maapinnal pole välistatud langus 0 kraadi ümbrusse. Päev tuleb juba soojem - 17-20 kraadi, teisipäeval võib temperatuur tõusta isegi üle 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles